VIDEO Primul brad de Crăciun din stațiunea Sărata Monteoru, aprins de președintele Consiliului Județean Buzău

Zi extrem de încărcată, pentru președintele Consiliului Județean Buzău. După ce a participat la festivitățile de Ziua Națională și a inaugurat tunelul de lumini, din fața Muzeului Județean, Petre Emanoil Neagu a fost prezent la pornirea iluminatului festiv și a instalației care împodobește primul brad instalat în stațiunea Sărata Monteoru.

Festivitatea care a avut loc în centru stațiunii a adunat câteva sute de oameni, localnici, turiști și autorități. Primarul comunei Merei, Ștefan Chircă, a dat startul numărătorii inverse până la aprinderea instalației, după care în jurul bradului a avut loc un spectacol de colonde, susținut de copii din localitate.

Președintele CJ, Petre Emanoil Neagu, le-a oferit dulciuri celor mici. Prezența la Sărata Monteoru a încheiat seria participărilor șefului CJ la evenimentele dedicate Zilei Naționale și debutului sărbătorilor de iarnă.

Punctul de atracție îl reprezintă tunelul de lumină, format din aproximativ 42.000 de beculeţe, amenajat pe aleea care face legătura între B-dul Nicolae Bălcescu şi Muzeul Judeţean.

Acesta a fost aprins de președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu. Totodată, clădirea Consiliului Județean a fost împodobită în luminile tricolorului.
Consiliul Judeţean organizează în această iarnă, în premieră, manifestări dedicate buzoienilor de toate vârstele. Evenimentele sunt găzduite de instituţiile subordonate, Muzeul Judeţean, Teatrul George Ciprian şi Centrul de Cultură şi Artă Buzău.

Evenimentele de sărbători se vor încheia pe 22 decembrie, atunci când Moş Crăciun va poposi în curtea Muzeului Judeţean şi va fi organizat un impresionant foc de artificii.

Fii Reporter