VIDEO Consilierii locali PSD se delimitează de primarul Constantin Toma. Iată cui i-a reproșat că a devenit ”avocatul domnului Tescaru”

Războiul primarului Constantin Toma cu Compania de Apă nu mai este susținut nici de consilierii PSD. Cei mai mulți dintre ei s-au împotrivit astăzi proiectului prin care edilul dorește schimbarea actului constitutiv al operatorului regional de apă. Spiritele s-au încins, iar primarul a schimbat replici dure cu consilierul PSD, Constantin Florescu, fost judecător. În ciuda opoziției consilierilor social-democrați, propunerea lui Constantin Toma a fost aprobată prin votul consilierilor PNL.

Episod extrem de tensionat, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Municipal Buzău. În ciuda numeroselor tentative eșuate din trecut, prin care primarul social-democrat a încercat să schimbe actul constitutiv al Companiei de Apă, Constantin Toma a introdus și astăzi pe ordinea de zi un astfel de proiect.

De această dată, propunerea a stârnit o reacție virulentă tocmai din partea propriilor consilieri PSD. Constantin Florescu, fost judecător și președinte al Tribunalului Buzău, a explicat că aprobarea acestui proiect este un demers ilegal, care ar putea avea consecințe penale. Afirmațiile consilierului PSD Buzău Constantin Florescu au fost susținute și de căte alți consilieri locali, din Opoziție.

Fostul judecător i-a reproșat edilului Constatin Toma și faptul că cetățenii au cel mai mult de suferit din cauza obsesiei primarului de a schimba conducerea Companiei de Apă. Enervat la culme, Toma s-a răstit la fostul judecător și i-a adus acuzatii grave.

Proiectul prin care Constantin Toma încearcă să schimbe actul constitutiv al Companiei de Apă a fost supus la vot. Inițial, s-a anunțat că proiectul a fost respins, cu doar 8 voturi pentru, deoarece mai mult de jumătate dintre consilierii PSD prezenți în ședință au votat împotrivă. La finalul ședinței, secretarul municipiului Buzău a făcut însă un anunț surprinzător: proiectul fusese aprobat.

Foarte probabil, Compania de apă Buzau va ataca în instanță decizia Consiliului Local Municipal de astăzi, având în vedere că celelalte hotărâri care urmăreau schimbarea actului constitutiv al operatorului regional de apa au fost atacate și ele în instanță, iar magistrații au dat câștig de cauză Companiei de apă, anulând proiectele.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI