VIDEO Primarul din Colți a explicat, cu ochii în lacrimi, de ce a turnat bere peste cadavrul ursului împușcat de vânători

Afectat de criticile la adresă sa după ce s-a filmat turnând bere peste cadavrul unui urs, primarul comunei Colți a spus că regretă gestul dar așa a considerat să se bucure de prinderea fiarei care a terorizat locuitorii. Pavel Rădulescu a fost prezent la Prefectură la o conferință de presă organizată de prefectul Carmen Ichim cu toți factorii implicați în acțiunea de recoltare a ursului.

Prefectul Carmen Ichim este de părere că ministrul Mediului s-a grăbit în lansarea pe Facebook a unor declarații, mai degrabă, politice. Prefectul recunoaște că gestul primarului Pavel Petrișor este unul nepotrivit dar spune că acesta nu poate fi acuzat că ar fi comis vreo ilegalitate.

”În concluzie acțiunea a fost una legală și nu suport si nu îmi place să fim condamnați public noi sau instituțiile pe care le reprezentăm de dragul unui discurs politic. Niciodată nu o să acceptăm acest lucru pentru că suntem funcționari publici și ne facem atribuțiile de serviciu conform legii iar daca nu respectăm legea suntem sancționați. Dezaprob însă gestul domnului primar al comunei Colți, că a stropit ursul cu bere și că a făcut ceea ce a făcut. Nu este sancționat și nu reglementăm noi acest lucru. Nu pot să îi găsesc o scuză dar
nici să îl incriminez. E modul dânsului de a se comporta, e modalitatea sa de a-si arăta dezaprobarea față de acel animal. Este strict răspunzător pentru ceea ce a făcut”, a declarat prefectul Carmen Ichim.

Primarul Pavel Petrișor Rădulescu spune că dacă ar mai trece printr-o astfel de situație ar proceda la fel.

sursa video: adevarul.ro

Ca urmare atacului de vineri dimineață, autoritățile competente vor demara procedurile pentru solicitarea unei noi derogări pentru recoltarea fiarei.

Solicitarea vine după ce joi seară, ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a anunțat un control la Buzău pentru a se verifica modul în care responsabilii Agenţiei de protecția Mediului şi de la Garda de Mediu judeţene şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu.
De asemenea, un alt control va fi demarat de Garda Națională de Mediu. Reprezentanții Ministerului Mediului.

Fii Reporter