VIDEO Primarul Buzăului vrea deschiderea școlilor, chiar dacă orașul este aproape de a intra în carantină

Primarul municipiului Buzău cere deschiderea unităților de învățământ, chiar dacă orașul se află în scenariul roșu, cu număr mare de infectări. Constantin Toma este de părere că învățământul online este o greșeală, în special pentru învățământul primar.

În același context, primarul Buzăului dă exemplul țărilor care, în ciuda cifrelor crescute ale infectărilor cu noul coronavirus, au menținut școlile deschise.

- Promo -

Constantin Toma spune că, cel puțin în municipiul Buzău, școlile oferă toate condițiile necesare pentru ca lecțiile în clasă să se desfășoare în siguranță, atât pentru elevi, cât și pentru dascăli.

Aceasta este a doua săptămână în care toți elevii din România învață exclusiv online, o decizie luată de actualul Guvern ca urmare a creșterii numărului de infectări cu SARS-CoV-2.

De partea cealaltă, prefectul Buzăului, Leonard Dimian, a declarat că, până în alegeri, ar putea dispune carantinarea orașului Buzău.

”E deja de două săptămâni în scenariul roșu, iar rata tot crește, nu scade deloc. Rata în municipiu e azi de 5,2. Dacă scădem focarele e puțin sub 5. Am văzut că în general, prin țară, măsura carantinării se ia când rata trece de șase”, a spus Leonard Dimian.

Fii Reporter