vineri, 26 aprilie, 2024

VIDEO Prima zi de școală în satul Căldărăști, la Pogoanele. Sute de elevi și preșcolari au început cursurile într-o clădire reabilitată cu 800.000 de euro

VIDEO Prima zi de școală în satul Căldărăști, la Pogoanele. Sute de elevi și preșcolari au început cursurile într-o clădire reabilitată cu 800.000 de euro

Facebook
Twitter
Email

O școală veche de 100 de ani, din satul Căldărăști, a fost refăcută din temelii, după implementarea unui proiect de 800.000 de euro, accesat prin PNDL de Primăria Pogoanele. Unitatea de învățământ dispune, din 13 septembrie, de dotări ultramoderne, la nivel european.

Au fost emoții mari, luni, în satul Căldărăști, orașul Pogoanele, printre părinții, elevii și profesorii care, cu mic cu mare, au inaugurat școala reabilitată cu o investiție de 800.000 de euro.

Aproape 250 de elevi și 50 de preșcolari au avut parte în prima zi de școală de o primire emoționantă, din partea dascălilor și a autorităților locale.

Elevii s-au bucurat încă din prima zi de școală de săli de clasă spațioase, laboratoare moderne dar si de grupuri sanitare de ultimă generație. Unitatea de învătământ dispune de o centrală termică modernă și de o nouă alimentare cu apă.

„Este cea mai frunoasă școală din Buzău și spun asta nu pentru că este a noastră ci pentru că aceasta este realitatea. Ne bucurăm cu toții că ne vom putea desfășura activitatea la cele mai înalte standarde”, a declarat Raluca Buturugă, directoarea școlii.

Elevii au avut emoții înainte de începerea noului an școlar, pentru că știau că vor învăța într-un local modernizat. „Suntem încântați de condițiile pe care le-am găsit în prima zi de școală, aici, la Căldărăști. Clasele sunt moderne, la fel și laboratoarele sau grupurile sanitare. Suntem de părere că actul educațional va fi unul de excepție”, ne-a declarat Daniela Palcău, inspector școlar general adjunct.

Primarul Orașului Pogoanele, Florin Dumitrașcu, a precizat că investițiile au venit în urma unui efort susținut.

”Totul a fost posibil datorită unui parteneriat cinstit și corect pe care l-am avut cu Consiliul Local. Vreau să mulțumesc atât consilierilor cât și echipei care a lucrat mii de ore la acest proiect ce a necesitat teancuri de hârtii și zeci de autorizații. Această școală veche de 100 de ani a fost reclădită după un efort susținut, iar lucrările s-au finalizat într-un timp record. Fără falsă modestie, putem spune acum că avem cea mai frumoasă școală din județ”, a precizat primarul Florin Dumitrașcu.

Școala din localitatea Căldărăști a fost vizitată luni și de senatorul liberal, Vlad Pufu, care a salutat colaborarea dintre primar și consilierii PNL din cadrul primăriei Pogoanele.

„Această investiție este rodul colaborării dintre primar și consilierii de la diferite formațiuni politice. Este un exemplu de realizare comună, de bune practici politice, pentru că aici și-au adus aportul atât primarul, care este de la PSD, cât și consilierii PNL. Această echipă mixtă merită felicitată pentru că a realizat acest proiect minunat de care se bucură acum toți elevii și toți profesorii”, a precizat senatorul Vlad Pufu.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.