VIDEO Precupeții din Piața Centrală se bat pe clienți la propriu. Joi a fost nevoie de intervenția Ambulanței

La Buzău, tarabagiii din Piața Centrală le oferă clienților nu numai legume și fructe ci și circ. Nu sunt deloc rare scandalurile iscate între precupeți care degenerează uneori în bătăi de stradă ce se petrec în văzul tuturor. Ultima confruntare a fost între doi comercianți, vecini de tarabă, care joi seară s-au bătut pe clienți… la propriu.

Supărată că i-a subtilizat cumpărători, de-a lungul zilei, o femeie, deși trecută de prima tinerețe, s-a înfipt în gâtul colegului de tarabă. Au fost câteva secunde bune de îmbrânceli și pumni între combatanți, în jurul cărora s-au strâns ulterior alți piețari cu gândul de a-i despărți.

Pe o înregistrare făcută cu telefonul mobil se vede cum doamna Mariana, așa cum o strigau cei de pe margine, trage cu disperare de colegul mai tânăr din spatele tarabei până îi rupe tricoul. Se agață apoi și de hainele nevestei celui care tocmai scăpase de furia vecinei. La scurt timp după ce s-a opintit în colegii din spatele tarabei cu ardei și vinete, doamna Mariana s-a prăbușit la pământ.

După două, trei minute de sforțare, femeia care a pornit scandalul a leșinat. Mai mulți trecători au asistat la spectacolul ridicol al zarzavagiilor, presărat cu scene violente și leșinuri.

Au urmat reacții dintre cele mai diverse din partea martorilor. Unii s-au blocat la vederea scenelor violente, alții se îndemnau reciproc să sune la 112. O doamnă, elegantă în ținută și vocabular, a găsit și ea de cuviință să intervină așa cum a putut. ”Suntem o țară de c…t”, a spus ea.

A fost chemată o ambulanță care a ajuns după ce femeia și-a revenit. A doua zi, atmosfera era calmă pe frontul dintre tarabe. Scandalagiii s-au împăcat între timp și toți se comportau de parcă astfel de întâmplări sunt o obișnuință pentru ei. Am aflat de la unii producători că așa și este, scandalurile între piețari fiind numeroase din cauza clienților.

Certurile și bătăile, ne explică unii dintre producători, apar mai ales la precupeți, adică cei care cumpără cu un preț și vând cu adaos comercial la tarabe. Fiecare leu contează și de aici crește patima atunci când constată că își fură clienții unul altuia.

Fii Reporter