VIDEO Potop, din nou, în județul Buzău. A căzut grindină în mai multe comune

Județul Buzău este cub cod galben de ploi până sâmbătă noapte, dar și sub o avertizare imediată de cod portocaliu. A căzut grindină în mai multe comune de lângă orașul Buzău. Pentru mâine se așteaptă și alte manifestări, mai violente, specifice, dar și o răcire.

La Vernești și Tisău, a plouat abundent, cu grindină destul de mare, în doar câteva zeci de minute, cantitatea de precipitații acumulată fiind însemnată.

Din postările localnicilor pe rețelele de socializare, se poate observa cum apa și bucățile de gheață au acoperit curțile grădinile oamenilor.

Un drum din Berca a fost inundat după scrugerea apelor pluviale de pe versanți. În Sătuc, apa le-a intrat localnicilor în grădini.

În cursul zilei, au fost emise trei avertizări meteo Cod Portocaliu de „averse locale peste 35-40 l/mp, grindina și intensificări ale vântului” ce au vizat județul Buzău.

În urma precipitațiilor au fost înregistrate mai multe apeluri de urgență. Astfel pompierii buzoieni au intervenit pentru evacuarea apei din trei gospodării de pe raza comunei Berca, opt gospodării de pe raza localității Cândești și o gospodărie de pe raza localității Mărăcineni.

În cadrul acțiunilor de intervenție au fost mobilizate șase echipaje de pompieri cu șase autospeciale și 11 motopompe.

În continuare situația este monitorizată, salvatorii fiind pregătiți să suplimenteze forțele in teren, dacă situația o va impune.

Conform meteorologilor, sâmbătă după amiază, în mare parte dintre localitățile județului se vor semnala averse torenţiale ce vor acumula 35….40 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină, intensificări ale vântului și vijelii.

Vizate sunt municipiile Buzău și Râmnicu Sărat, orașul Nehoiu, dar și localitățile Berca, Pătârlagele, Vernești, Vadu Pașii, Merei, Mărăcineni, Pârscov, Poșta Câlnău, Zărnești, Valea Râmnicului, Cochirleanca, Tisău, Grebănu, Lopătari, Cislău, Puiești, Ziduri, Costești, Topliceni, Gura Teghii, Țintești, Calvini, Cernătești, Chiojdu, Râmnicelu, Pietroasele, Beceni, Vintilă Vodă, Breaza, Scorțoasa, Viperești, Buda, Podgoria, Săhăteni, Ulmeni, Stâlpu, Săpoca, Pănătău, Mânzălești, Bisoca, Cătina, Cozieni, Brăești, Unguriu, Măgura, Năeni, Sărulești, Racovițeni, Blăjani, Colți, Bozioru, Odăile, Cănești, Murgești, Valea Salciei, Mărgăritești, Chiliile, Pardoși.

Vineri, traficul pe șoseaua de centură a fost dat peste cap după inundarea pasajului de sub podul de la Mărăcineni. Câteva mașini au rămas înțepenite după ce le-a intrat apă la motor. Șoferii lor au apelat la ajutor pentru a le fi tractate mașinile din apa adâncă de peste jumătate de metru.

Din cauza blocajului, pe șoseaua de centură s-au format coloane mari de autovehicule, fiind și un interval cu trafic intens pe drumul național DN2 E85.

Fii Reporter


Tablouri canvas personalizate - Livrare Gratuita in Buzau