VIDEO Pompierii, chemați să salveze un octogenar care a leșinat pe acoperișul casei

Vârsta înaintată și arșița nu l-au descurajat deloc pe un bătrân să urce pe acoperișul casei sale pentru a face niște reparații. Problemele au apărut însă chiar înainte să coboare. Omului i s-a făcut rău, de la căldura degajată de tabla încinsă, iar soția panicată a chemat pompierii.

Un echipaj de salvare și unul SMURD au fost direcționate din dispeceratl ISU Buzău pe strada Tăbăcari, la gospodăria unui bărbat de 81 de ani căruia i se făcuse rău în timp ce lucra pe acoperișul casei.

Omul nu a ținut cont de căldura de la miezul zilei și nici de vârsta înaintată atunci când a decis să-și repare singur tabla de pe casă.

Nu a fost deloc o decizie bună. Bătrânul aproape că a leșinat iar spre norocul lui a fost observat cum se scurge pe picioare de soția sa, care trebăluia prin curte.

Salvatorii de la ISU au folosit o targă pentru a-l coborî pe bătrân de la peste trei metri înălțime. Acesta era conștient, însă într-o ușoară stare de lipotimie. Victima a fost urcată în autospeciala SMURD și transportată la Spitalul de Urgență Buzău.

Autoritățile medicale transmit că în această perioadă, cu temperaturi ridicate, vârstnicii dar și cei cu diverse probleme de sănătate trebuie să fie foarte precauți.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI