miercuri, 21 februarie, 2024

VIDEO Polițiștii locali sancționează șoferii care parchează pe locurile destinate persoanelor cu handicap

VIDEO Polițiștii locali sancționează șoferii care parchează pe locurile destinate persoanelor cu handicap

Facebook
Twitter
Email

„Mă grăbeam! Nu am găsit loc în altă parte! Nu am văzut semnul! Oricum nu stăteam mult!”. Acestea sunt explicatiile date de cei mai mulți dintre șoferii surprinși că au parcat mașinile pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități, deși nu se încadrează în această categorie.

Aceleaşi au fost si justificările conducătorilor auto care au fost amendati în timpul unei actiuni organizate de Politia Locală Buzau în parcările din zona centrala.

„Unii dintre cei surprinsi că încalcă legea au fost chiar recalcitranti însă aducem la cunoştinţă buzoienilor că şi în perioada următoare vor continua acţiunile în cadrul cărora se va sancţiona ignoranta soferilor care nu înteleg că sunt obligaţi să respecte prevederile legale în acest sens”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Buzău.

Cuantumul amenzilor aplicate de către politistii locali din cadrul Serviciului Circulație și Disciplină Rutiera, conducătorilor auto care si-au parcat masinile pe locurile destinate persoanelor cu dizabilităti este de 5.125 lei.

Controalele pe această linie vor continua până în momentul în care şoferii vor întelege necesitatea si obligativitatea respectării legislatiei şi implicit a locurilor special amenajate pentru persoane cu dizabilităti.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.