luni, 4 martie, 2024

VIDEO Polițiștii din Buzău, loviți în salarii de revoluția fiscală: ”am colegi care au primit cu 800 de lei mai puțin”

VIDEO Polițiștii din Buzău, loviți în salarii de revoluția fiscală: ”am colegi care au primit cu 800 de lei mai puțin”

Facebook
Twitter
Email

Revoluția fiscală diminuează salariile polițiștilor din Buzău cu 300, până la 800 de lei. Cei mai afectați sunt polițiștii de la investigații, care pe lângă pierderea cauzată de trecerea contribuțiilor către angajator resimt și eliminarea sporului pentru serviciul de permanență. 30 la sută dintre efective sunt în această situație, conform vicepreședintelui SNPPC Buzău, Vasile Bița.

Dezamăgire mare printre polițiștii buzoieni după ce au aflat că iau salarii mai mici luna aceasta. ”În urmă cu două zile am primit fluturașii cu salariile, ocazie cu care am constatat că majoritatea polițiștilor au venituri mai mici. De exemplu, eu am primit cu 300 de lei mai puțin în condițiile în care salariul brut a crescut cu 700, 800 de lei. Dacă înainte dădeam contribuția la stat de 700, 800 de lei pe lună, acum am dat 1.700 de lei contribuție la stat”, a declarat Vasile Bița, vicepreședinte SNPPC Buzău.

De anul acesta, Ministerul de Interne nu mai acordă sporul de 40% poliţiştilor, pentru serviciul de permanenţă, iar lipsa lui se simte deja. ”Sunt colegi de-ai mei, adică toți polițiștii care participă la cercetarea la fața locului, judiciariștii, care din cauză că de la 1 ianuarie nu se mai plătește acel spor de permanență la domiciliu, au salarii mai mici cu cel puți șase, șapte sute de lei. Exista acest spor întrucât noi, în perioada în care suntem echipă de cercetare la fața locului stăm efectiv la dispoziția instituției. Atunci când este un eveniment, în cel mai scurt timp ne deplasăm la eveniment. În această situație sunt 30 la sută din efective dar și ceilalți colegi au luat mai puțin prin trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat. Ni s-a spus că o greșeală de soft dar consider eu că acest exercițiu financiar trebuia făcut demult. Am atras atenția din vară asupra acestui lucru”, a spus Vasile Bița, vicepreședinte SNPPC Buzău.

Sindicaliștii spun că soluția ar fi ca acest spor să fie înlocuit cu plata orelor suplimentare. Ministrul Carmen Dan a declarat, vineri, că s-au găsit soluţii la nivelul ministerului, prin „compensare”, indicând că este „obligatorie și necesară” o schimbare în Poliția Română.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.