VIDEO Polițiștii buzoieni intensifică acțiunile în apropierea școlilor

Purtarea măştii de protecţie în apropierea şcolilor este obligatorie. Acesta este mesajul pe care polițiștii îl transmit elevilor prin frecventele acţiuni preventive din zona unităţilor de învăţământ.

Primii care au ajuns în atenția polițiștilor au fost tinerii de liceu care obișnuiesc să mai petreacă timp și în fața unității de învățământ, iar prima regulă verificată a fost cea a purtării măștii de protecție și în perimetrul de 100 de metri în jurul școlilor.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, împreună cu jandarmi, polițiști locali și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, au desfășurat, luni, în zonele urbane ale judeţului, acţiuni de informare în apropierea unităților de învățământ.

Aproximativ 80 de elevi au fost consiliaţi cu privire la riscurile la care se expun prin nerespectarea măsurilor sanitare, dar au fost reluate și subiecte precum riscul victimizării sau atragerea răspunderii penale în diverse situații în care ar putea fi implicați.

De asemenea, echipaje de poliție rutieră au acționat în zona unităților de învățământ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze ale accidentelor rutiere în care ar putea fi implicați școlarii.

Au fost verificate și mijloacele de transport în comun, context în care au fost purtate discuții atât cu șoferii, cât și cu elevii transportați în vederea necesității respectării normelor legale.

Fii Reporter

Tablouri canvas personalizate - Livrare Gratuita in Buzau