vineri, 12 iulie, 2024

VIDEO Polițiștii au oferit pachete cu alimente, de Paști, familiilor sărace

VIDEO Polițiștii au oferit pachete cu alimente, de Paști, familiilor sărace

Facebook
Twitter
Email

Emoții mari în rândul mai multor familii de romi din cartierele mărginașe ale Buzăului, după ce s-au trezit cu duba poliției la poartă. Oamenii au răsuflat ușurați abia după ce au aflat că scopul descinderii este unul umanitar. Oamenii legii au împărțit pachete cu alimente în gospodăriile pe care polițiștii de proximitate le aveau în evidențe ca fiind sărace și cu mulți copii. Trei echipaje ale Poliției au primit, luni, ordinul de a executa misiunea „Coșul de Paște”. Șoferii autospecialelor au primit peste 20 de adrese ale unor familii sărmane, din cartierele periferice, unde trebuiau livrate ajutoarele. La prima oprire, pe strada Primăverii, unde vizitele dubelor sunt asociate de obicei cu arestări sau anchete, câteva familii de romi au refuzat contactul cu polițiștii.

Emoțiile ivite la apariția oamenilor în uniformă s-au risipit abia când oamenii s-au convins că polițiștii veniseră, de data aceasta, să ofere ceva, nu să ia.

Au primit daruri de la polițiști atât familii cu mulți copii, cât și bătrâni cu venituri foarte mici. Pentru campania umanitară organizată de Paște, polițiștii au pregătit peste 50 de pachete cu produse alimentare, cumpărate din contribuţia benevolă a angajaților IPJ Buzău.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.