miercuri, 11 septembrie, 2024

VIDEO Polițiști din Buzău, acuzați că au bătut un tânăr întors din Italia care nu a respectat măsura izolării. Oamenii legii au însă altă variantă

VIDEO Polițiști din Buzău, acuzați că au bătut un tânăr întors din Italia care nu a respectat măsura izolării. Oamenii legii au însă altă variantă

Facebook
Twitter
Email

Grave acuzații la adresa unor polițiști dintr-o comună buzoiană. Un tânăr întors recent din Italia susține că a fost bătut de oamenii legii din comuna Pârcov, după ce a fost zărit conducând prin sat, departe de domiciliului în care era obligat să stea în izolare. Acesta era în împreună cu fratele lui de 17 ani. Polițiștii spun că au recurs la forță deoarece tânărul devenise violent cu ei și i-a amenințat cu un pistol cu aer comprimat.

Momentul imobilizării lui Florin Stoian a fost înregistrat cu telefonul de fratele mai mic al tânărului. Filmulețul se încheie în momentul în care unul dintre agenți înfige mâna în telefon.

Polițistul care apare în ultimele cadre este acuzat că a luat telefonul mobil la post și i l-a înapoiat proprietarului abia după ce l-a obligat pe acesta să șteargă înregistrarea din memorie. Fișerul video nu s-a șters însă permanent.

Tânărul încătușat de polițiștii din Pârscov are 34 de ani și locuiește în satul Brătilești, comuna Brăești. După ce a revenit acasă, din Italia, trebuia să stea în autoizolare timp de două săptămâni. A părăsit însă perimetrul de izolare pentru a merge cu mașina în comuna Pârscov.

”S-a întors pe data de 25 din Italia, trebuia sa rămână în carantină acasă timp de 14 zile dar el fiind singur a ieșit sa facă câteva cumpărături. Luni, în jurul orei 17.00, poliția l-a urmărit și în loc să-i dea o amendă, după regulament, l-au dus la secția Pârscov unde l-au bătut”, ne-a declarat Manuela Hornea, sora bărbatului.

După ce a fost ținut câteva zeci de minute în sediul poliției comunale, Florin Stoian a fost preluat de o ambulanță și dus mai întâi la un centru de carantină din Sărata Monteoru, unde a fost respins pentru că acuza dureri la picioare și coloana vertebrală, apoi la Spitalul de psihiatrie Săpoca. În cele din urmă, a ajuns la Urgențele spitalului județean Buzău. Ulterior, a fost transferat la Boli Infecțioase, fiind suspect de Covid-19.

”L-a dus cu ambulanța la spitalul Săpoca dar acolo nu l-au primit, bineînțeles, după ce l-au văzut bătut și l-au dus la Urgențe, în Buzău. A ajuns la spital cu fractură de picior și trei coaste rupte. Fratele meu a greșit că a ieșit dar nu merita să-l omoare cu bătaia. Polițiștii nu aveau nicio măsură de protecție, în condițiile în care fratele meu avea masca în mână, după cum se vede și în filmuleț. Este un abuz și îi vom acționa în judecată”, acuză Manuela Hornea, sora lui Florin.

 

La rândul lor, reprezentanții IPJ Buzău susțin că agenții de poliție din Pârscov au fost nevoiți să acționeze în forță, deoarece tânărul oprit de ei îi amenințase cu o armă airsoft. Tot polițiștii spun că pe numele tânărului ar fi existat o sesizare din partea unui tânăr pe care l-ar fi amenințat cu bătaia, aspect negat ulterior de familia acestuia.

”În data de 26 mai, polițiștii au fost sesizați de un tânăr de 26 de ani, din Pârscov, cu privire la faptul că un cunoscut în vârstă de 34 de ani îi adresează în mod repetat amenințări cu acte de violență. Polițiștii au oprit în trafic autoturismul cu care se deplasa bărbatul de 34 de ani iar în urma discuțiilor purtate cu polițiștii acesta a devenit agresiv, împrejurare în care s-a procedat la imobilizarea și conducerea acestuia la sediul poliției”, declară Ane Mari Vrapciu, de la IPJ Buzău.

Potrivit Poliției Buzău, acesta a primit o amendă de 5.000 de lei, pentru zădărnicirea combaterii bolilor, și s-a ales cu dosar penal pentru amenințare. Polițiștii au intrat și ei în atenția conducerii IPJ, pentru a afla dacă au apelat justificat la forță, ori au săvârșit un abuz.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

ABC-ul Managementului deșeurilor

Educația pe tot parcursul vieții este un element important atât la nivel de individ, cât și de comunitate. Gestionarea responsabilă a deșeurilor necesită înțelegerea principiilor