VIDEO Poliția Locală a adunat 15 oameni ai străzii pentru a fi adăpostiți în Centrul de zi al Primăriei

Gerul din ultimele zile a făcut ca adăpostul social al Primăriei Buzau să fie neîncăpător în acest weekend. Deși capacitatea centrului este de 25 de paturi, aproape 50 de persoane au petrecut noaptea în adăpostul Primăriei. Între paturi au fost puse saltele pentru ca toți oamenii fără adăpost să aibă unde să înnopteze.

Unii dintre oamenii străzii au venit la adăpostul Primăriei de bunăvoie, alții au fost aduși de echipaje de poliție locală.

Cei mai vulnerabili, în aceste ore, sunt oamenii fără adăpost! Autorităţile au făcut tot ce au putut ca să-i aducă în adăposturi pe cei care nu s-au dus de bunăvoie, de teamă ca aceştia să nu sfârşească îngheţaţi. La centrul de zi și de noapte pentru persoanele fără adăpost, în weekend, aproape 50 de persoane au primit cazare.

Pentru că sunt doar 25 de paturi, au fost așezate pe culoare și câteva saltele.
Dacă o parte dintre oamenii străzii s-au prezentat singuri la adăpostul Primăriei, ceilalți au fost aduşi aici de către poliţiştii locali sau de către echipajele Serviciului Județean de Ambulanță.

”În zilele de 6, 7 și 8 ianuarie, oamenii legii au desfășurat mai multe acţiuni pentru a depista persoanele fără adăpost de pe raza municipiului Buzău. În urma acţiunilor au fost identificate 15 persoane fără adăpost care au fost conduse la Centrul de Zi și de Noapte de pe str. Speranței, unde au fost preluate de către angajații din cadrul Centrului”, a declarat Doru Dumitrașcu, de la oliția Locală Buzău.

Pe lângă o masă caldă si un adăpost, oamenii străzii primesc şi îngrijiri la Cabinetul medical din centru, sau chiar consiliere psihologică.

Şi în zilele următore va fi ger, cu temperaturi sub -10 grade Celsius, pe timpul nopții. Oricine poate sesiza autorităţile locale dacă vede persoane fără adăpost în pericol.

Fii Reporter