joi, 22 februarie, 2024

VIDEO Poliția Buzău a lăsat fără permis aproape 20 de șoferi tupeiști. Au ignorat un semafor mobil și mașinile oprite

VIDEO Poliția Buzău a lăsat fără permis aproape 20 de șoferi tupeiști. Au ignorat un semafor mobil și mașinile oprite

Facebook
Twitter
Email

Șoferii care au ignorat culoarea roșie a semaforului mobil din zona Mangă, unde se construiește un pod de-a lungul DJ 203K, au rămas pietoni. O acțiune a poliției a avut loc vineri la Mărăcineni, acolo unde au fost surprinse frecvent autoturisme care depășesc coloana aflată în așteptarea culorii verzi.

În cursul zilei de vineri, polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Mărăcineni au desfășurat acțiuni pentru reducerea riscului rutier pe DJ203K, pe zona de competență.

Din totalul sancțiunilor aplicate pentru nerespectarea prevederilor OUG195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 19 au vizat nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului amplasat pe durata lucrărilor și depășirea unei coloane aflate în așteptare la semafor pe tronsonul de drum menționat.

Totodată, șoferilor care au încălcat prevederile menționate le-au fost reținute permisele în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate pentru aceste abateri este de 6.090 de lei.

Activități similare se desfășoară cu periodicitate, pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere ce s-ar putea produce pe fondul nerespectării regulilor de circulație.

Polițiștii rutieri atenționează conducătorii auto asupra necesității respectării cu strictețe a legislației rutiere, atât pentru siguranța proprie, dar și a celorlalți participanți la trafic.

Sursa George Kidd / InfoTrafic Buzău

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.