marți, 16 aprilie, 2024

VIDEO Poleiul format pe E85 a dat mari bătăi de cap șoferilor

VIDEO Poleiul format pe E85 a dat mari bătăi de cap șoferilor

Facebook
Twitter
Email

Traficul auto a fost unul de coșmar, marți seară, pe drumul european 85 în județul Buzău. Un strat gros de polei format pe carosabil a dat mari bătăi de cap șoferilor, iar incidentele nu au întârziat să apară.

Circulația a fost oprită mai bine de două ore pentru ca utilajele de la drumuri să intervină cu material antiderapant. Polițiștii au instituit filtre la toate intrările în județ și i-au informat pe șoferi despre starea drumurilor.

Ploaia înghețată căzută pe carosabil a făcut ca drumul european 85 să se transforme în patinoar. Cel mai afectat a fost tronsonul cuprins între localitățile Mihăilești și Căldărușanca. Polițiștii au blocat complet circulația, spre disperarea șoferilor suprinși în trafic la acea oră.

Abia după două ore, timp în care drumarii au intervenit cu material antiderapant, circulația a fost reluată. Au fost și înregistrate cÂteva evenimente rutiere în județul Ialomița.

Polițiștii le recomandă șoferilor să evite pe cât posibil circulația pe o astfel de vreme. Dacă totuși pornesc la drum, aceștia sunt sfătuiți să circule cu viteză redusă, care să permită oprirea în condiții de siguranță în caz de nevoie.

În numai câteva ore, mai multe autocamioane au ieșit în decor în mai multe zone ale județului, iar aproape de Urziceni o dubă s-a răsturnat pe câmp.

Compania Națională de Drumuri îi avertizează pe șoferi cu privire la codurile galbene de vreme rea valabile marți seară în județele Buzău, Ialomița, Călărași, Constanța și Tulcea.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.