vineri, 19 aprilie, 2024

VIDEO PMP Buzău laudă recenta decizie a magistraţilor favorabilă poliţiştilor locali

VIDEO PMP Buzău laudă recenta decizie a magistraţilor favorabilă poliţiştilor locali

Facebook
Twitter
Email

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută la sediul PMP Buzău, preşedintele filialei Adrian Mocanu, candidat pentru un fotoliu de deputat în Parlamentul României , a adus în discuţie recenta hotărâre judecătorească ce le-a fost favorabilă celor 300 de poliţişti locali care au dat în judecată CLM Buzău.

Mocanu a declarat că prin acţiunile sale consilierii şi membrii PMP s-ar fi opus abuzurilor din consiliul local iar avocatul poliţiştilor, candidatul pentru funcţia de senator, Dorin Bădulescu a taxat aparatul juridic din Primăria Buzău, care a pierdut procesul celor 300 de disponibilizaţi.„Juridic vorbind soluţia în cauza pe care am câştigat-o era una previzibilă. Avem de-a face cu o primărie de municipiu care se presupune că are un aparat juridic important şi era de aşteptat din punct de vedere al apărării dacă vreţi că această hotărâre va fi atacată.Puteau să intuiască faptul că în momentul în care o astfel de hotărâre de CLM va fi contestată nu se va ajunge decât la o astfel de situaţie prin care ei să piardă în instanţă.Acum buni de plată pentru această situaţie creată sunt consilierii şi primarul care au iniţiat-o şi au votat” a mai spus Dorin Bădulescu.

Bădulescu a mai avertizat şi că recentele declaraţii ale primarului Constantin Toma referitoare la calitatea actului de justiţie, reclamat în cauza celor 300 de poliţişti locali disponibilizaţi, dar şi intenţia de a-i trimite să păzească Tribunalul pentru că nu-şi găsesc obiectul muncii, ar putea trece în sfera acţiunilor care ţin de dreptul penal.” Este inadmisibil să comentezi şi să pomeneşti şi un nume de magistrat într-o astfel de problemă.Cu privire la declaraţiile publice ale unui politician credem că este momentul ca CSM şi Inspecţia Judiciară să se autosesize ca să apare independenţa sistemului judiciar. Noi credem că declaraţiile primarului subminează justiţia ca sistem. Pe de altă parte intenţia dânsului de a-i trimite pe poliţiştii locali să păzească Tribunalul este vecină cu infracţiunea şi se apropie foarte mult de tematica abuzului în serviciu.” a mai precizat Dorin Bădulescu.

Primăria Municipiului Buzău şi Consiliul Local a primit ieri de la Tribunalul Buzău o decizie nefavorabilă în procesul intentat de cei 300 de poliţişti locali care au fost disponibilizaţi în urma unui vot din CLM.

Situaţia pare a fi fără ieşire după această hotărâre din instanţă, întrucât şcolile la care cei 300 de disponibilizaţi îşi desfăşurau activitatea, au încheiat deja contracte de prestări servicii cu firme de pază private.

P – PMP/Stiri de Buzau/ CUI 11160002

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.