duminică, 25 februarie, 2024

VIDEO Ploile torențiale din ultimele ore au afectat zona de munte a județului Buzău

VIDEO Ploile torențiale din ultimele ore au afectat zona de munte a județului Buzău

Facebook
Twitter
Email

Localnicii din mai multe sate au rămas fără principala cale de acces după ce mai multe poduri de tuburi amenajate peste râul Slănic s-au rupt. Cele mai mari probleme sunt în comuna Lopătari, dar și la Cernătești și Beceni.

La Lopătari, sunt trei sate în care se mai poate ajunge doar pe o punte pietonală, după ce podurile de tuburi s-au rupt.

În satul Săreni, acolo unde localnicii rămân izolați după fiecare ploaie abundentă, angajații primăriei din Lopătari au ajuns cu alimente și apă plată.

Probleme sunt și în comuna Cernătești, unde un pod de tuburi a fost luat de ape. Urmări ale ploii abundente sunt și în comuna Beceni, unde mai multe gospodării au fost inundate.

Reprezentanții primăriei și cei ai ISU Beceni au intervenit pentru a scoate apa din curți și chiar case sau adăpostul animalelor.

În total, 13 gospodării au fost afectate de inundațiile din ultimele ore. În aceste curți, grădinile au fost complet distruse.

Prefectul Silviu Iordache a precizat că aceste gospodării au fost inundate pentru că rigolele recent amenajate pe DJ 203K nu ar face față volumului mare de apă acumulat în urma ploilor abundente din ultimele ore dar și a scurgerii precipitațiilor de pe versanți.

”Avem probleme foarte mari cu rigolele recent construite pe DJ203K în localitățile Cernătești și Beceni. Acestea nu au pantă corespunzătoare astfel încât se inunda gospodăriile din zonă”, a spus Silviu Iordache.

Buzăul rămâne în continuare sub avertizate cod portocaliu și de ploi abundente. În plus, există o avertizare hidrologică și pe trei râuri din județ.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.