sâmbătă, 15 iunie, 2024

VIDEO Ploaie cu grindină, în județul Buzău. Trei gospodării au fost inundate

VIDEO Ploaie cu grindină, în județul Buzău. Trei gospodării au fost inundate

Facebook
Twitter
Email

În județul Buzău, natura s-a dezlănțuit, marți seară. În localități din apropierea orașului Râmnicu Sărat, ploaia a fost însoțită de grindină. Înaintea episodului de ploaie torențială, cerul s-a dat în spectacol, preț de câteva zeci de minute, cu fulgere și tunete puternice.

În comunele din apropierea orașului Râmnicu Sărat precipitațiile abundente au fost însoțite de grindină. A plouat cu gheață în Topliceni, Valea Râmnicului și Boldu, spre disperarea localnicilor.

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) au intervenit pentru evacuarea apei din mai multe gospodării, în urma ploilor înregistrate, marţi, în municipiile Buzău, Râmnicu Sărat şi în comuna Râmnicelu.

 

Din cauza precipitatiilor, pe DN 2, în zona acostamentului consolidat s-a acumulat apă și au fost aduse de aluviuni resturi vegetale de pe drumurile laterale.

„Pe segmentele de la km. 148+700 (150m), km.149+200 (100m), km.150+700 (80m) – Slobozia Bradului (VN) – Râmnicu Sărat (BZ) circulația este îngreunată, iar drumarii acționează pentru eliberarea părții carosabile”, transmite DRDP Buzău.

Judeţul Buzău se află până miercuri sub atenţionare meteorologică Cod Galben, fiind anunţate averse şi cu caracter torenţial. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 25-30 l/mp şi pe alocuri de peste 40-50 l/mp.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.