duminică, 12 mai, 2024

VIDEO Pictorul român Ion Andreescu, omagiat la Buzău

VIDEO Pictorul român Ion Andreescu, omagiat la Buzău

Facebook
Twitter
Email

Astăzi, s-a sărbătorit aniversarea pictorului român Ion Andreescu, care a trait timp de 7 ani în Buzău. Președintele Uniunii Artiștilor Plastici din România – Filiala Buzău, profesorul Valeriu Șușnea și profesorii și elevii de la „Arte” au depus flori la statuia artistului, din apropierea Galeriilor de Artă.

Cu prilejul sărbătoririi a 150 de ani de impresionism, la Buzău va fi lansat un album cu 90 de lucrări semnate de Ion Andreescu.

Pentru a marca cum se cuvine aniversarea a 150 de ani de impresionism în pictură, la vară, Primăria Buzău va schimba galeria foto din Pasajul Unirii.

Galeriile de Artă din Buzău au fost botezate cu numele marelui artist  iar, filiala buzoiană UAPR, împreună cu Municipalitatea, organizează Bienala Internațională de Arte „Ion Andreescu.”

Încă necunoscut la acea vreme în lumea artiștilor de elită, Ion Andreescu s-a prezentat la Academia din Paris cu două lucrări, dintre care una realizată la Buzău: Târg de Drăgaică.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.