miercuri, 22 mai, 2024

VIDEO Piața Centrală, asaltată de clienți disperați că nu mai au de unde să cumpere legume și fructe proaspete

VIDEO Piața Centrală, asaltată de clienți disperați că nu mai au de unde să cumpere legume și fructe proaspete

Facebook
Twitter
Email

După anunţata suspendare a activităţii în pieţe şi târguri, ca măsură de limitare a circulaţiei virusului SARS-CoV-2, Piața Centrală din Buzău a devenit un furnicar de clienți. Oamenii își fac aprovizionarea cu verdețuri proaspete și legume pentru conserve. Disperarea a pus stăpânire și pe comercianți.

Producătorii de legume și fructe au fost copleșiți de vestea închiderii pieței, la începutul săptămânii viitoare. E spun că măsura îi sufocă şi că nu ştiu dacă vor mai înfiinţa alte culturi.

O veste bună vine de la autoritățile locale, care anunță că, cel mai probabil, Piața Centrală va rămâne deschisă de luni, fiind considerat un spațiu deschis, în care comercianții și clienții respectă regulile.

De fapt, toate piețele și târgurile din Buzău vor rămâne deschise, promit edilii.

Reprezentanții Asociației Administratorilor de Piețe din România au transmis, vineri, un mesaj prin care solicită ca, în Hotărârea de Guvern ce urmează a fi adoptată, să fie revizuit articolul privind piețele, întrucât consideră că este important ca acestea să rămână deschise.

„În situația în care piețele agroalimentare se vor închide producătorii agricoli nu vor avea unde să-și vândă fructele și legumele și vor fi nevoiți să le arunce. În piețele agroalimentare își desfășoară activitatea un număr mare de producători agricoli și comercianți, atât la mese cât și în spațiile comerciale din jurul sau din incinta piețelor, activitățile comerciale desfășurate constituind o verigă importantă în economia țării”, se arată într-un comunicat de presă al asociației.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Ce este detartrajul?

Detartrajul este o procedură stomatologică non-invazivă, menită să îndepărteze placa bacteriană și tartrul (depunerile calcificate) de pe suprafața dinților și de sub gingii. Această procedură