marți, 19 martie, 2024

VIDEO Petre Daea, la Buzău, despre mișcarea anti-Dragnea: „Nu prin scrisori se rezolvă problemele într-un partid”

VIDEO Petre Daea, la Buzău, despre mișcarea anti-Dragnea: „Nu prin scrisori se rezolvă problemele într-un partid”

Facebook
Twitter
Email

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat la Buzău că problemele din partid nu se rezolvă prin scrisori ci discutând față în față. Reacția ministrului vine după ce mai mulți lideri ai PSD au semnat o scrisoare prin care îi cer demisia președintelui formațiunii, Liviu Dragnea.

Totodată, Daea a declarat că nu se va dezice de Liviu Dragnea, cum nu se va dezice de niciun coleg de partid. În stilul lui caracteristic, Daea a comparat problemele din partid cu problemele din căsnicie, care trebuiesc discutate în familie și nu în public.

„Nu prin scrisori se rezolvă problema într-un partid. Și, ca un om mai în vârstă, cu părul alb, un om care înțelege ce înseamnă democrația într-un partid, înțelege ce înseamnă ierarhia într-un partid, spun că trebuie să ne respectăm, să respectăm președintele, să respectăm structurile partidului, și, în interiorul partidului putem discuta orice, nu prin scrisori. Eu mi-aș dori să nu vorbim, să nu corespondăm prin scrisori, ci să ne uităm unul la altul, față în față în structurile partidului, să discutăm ca oameni de partid, ca bărbați ce suntem, ca oameni care ne cunoaștem, care am crescut în acest partid, ne-a validat partidul într-o serie întreagă de funcții, iată, și pe mine, și nu aș putea vedea o soluție în această direcție. Ci, dimpotrivă, dacă ai ceva de spus – și e firesc să fie, este un partid mare, este diversitate de opinii care trebuie respectată – trebuie să se desfășoare în structurile partidului și nu prin scrisori”, a spus Daea la Buzău.

Declarația a fost făcută în contextul apariției scrisorii semnate de Paul Stănescu, Gabriela Firea și Adrian Țuțuianu, prin care se cere demisia lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al Partidului Social Democrat și al Camerei Deputaților.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.