VIDEO Peste 4.000 de localnici din Lopătari sunt izolați, după ce o viitură a distrus drumul către comuna lor

Ploile abundente căzute în ultima perioadă au produs pagube mari în județul Buzău. O viitură a rupt un drum județean și a lăsat izolate peste 4.000 de persoane. Autoritățile încearcă acum să găsească o soluție provizorie pentru ca în satele izolate să se poată ajunge în caz de urgență.

Comuna Lopătari din județul Buzău are în componență 11 sate în care trăiesc peste 4.000 de locuitori. După ploile din ultimele zile apele rîului Slănic s-au umflat și au rupt o bucată din drumul județean 203 K. Oamenii au rămas acum izolați.

Această femeie trebuia să ajungă în această dimineață la serviciu. Pentru că drumul s-a rupt mijloacele de transport în comun nu vor mai putea ajunge aici.

Autoritățile locale încearcă acum să găsească o soluție provizorie. Vor să facă un drum de acces pentru autoturismele mici.

La doi kilometri distanță o altă bucată de drum este pe punctul de a se surpa pe o lungime de 30 de metri. Pentru că zona nu prezintă siguranță, polițiștii au decis să blocheze accesul tuturor vehiculelor.

 

Fii Reporter