miercuri, 24 aprilie, 2024

VIDEO Peste 30.000 de articole pirotehnice au fost confiscate de la firme din Buzău și Râmnicu Sărat

VIDEO Peste 30.000 de articole pirotehnice au fost confiscate de la firme din Buzău și Râmnicu Sărat

Facebook
Twitter
Email

Doi patroni, unul din Râmnicu Sărat iar celălalt din Buzău, s-au ales cu dosare penale după ce poliția a descoperit la percheziții că aveau articole pirotehnice, respectiv petarde şi artificii deţinute ilegal.

Poliţişti din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au efectuat zilele trecute controale la sediul a două societăţi comerciale din Buzău şi Râmnicu Sărat, după ce au obținut indicii conform cărora efectuau operaţiuni ilegale cu articole pirotehnice.

Cu această ocazie, în urma activităților efectuate, în locuinţa unui bărbat de 48 de ani, din Râmnic, având calitatea de persoană fizică autorizată, au fost identificate peste 21.600 de articole pirotehnice, respectiv petarde şi artificii deţinute ilegal.

Poliţiştii au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară şi au ridicat pentru continuarea cercetărilor întreaga cantitate de materiale pirotehnice.

De asemenea, în urma unui control efectuat la o societate comercială din Buzău, a reieşit că reprezentantul legal, o femeie de 34 de ani, ar fi deţinut ilegal aproximativ 14.000 de articole pirotehnice din categoria F1.

Pe numele celor doi au fost întocmite dosare penale şi poliţiştii continuă cercetările sub coordonarea procurorului de caz.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.