vineri, 29 martie, 2024

VIDEO Pericol evitat la timp. O tablă smulsă de vânt din acoperișul Palatului Comunal a fost îndepărtată de pompieri

VIDEO Pericol evitat la timp. O tablă smulsă de vânt din acoperișul Palatului Comunal a fost îndepărtată de pompieri

Facebook
Twitter
Email

La scurt timp după ce un cetățean a anunțat conducerea Primăriei că un element decorativ din tablă stă să se desprindă din acoperișul Palatului Comunal din cauza vântului, un echipaj de la ISU Buzău a intervenit cu autoscara recent achiziționată. Un pompier, care s-a folosit de o cange, a reușit să îndepărteze tabla periculoasă de pe cornișa palatului.

Un bărbat s-a prezentat luni după-amiază la Primărie pentru a anunța că o tablă de aproape un metru lungime este desprinsă parțial din cauza vântului și stă să cadă. El a îndemnat autoritățile să îndepărteze bucata metalică înainte să cadă și să rănească vreu trecător.

După ce s-a convins că sesizarea este reală, administratorul Palatului Comunal a chemat de urgență pompierii. Aceștia s-au deplasat la fața locului cu o autospecială recent achiziționată prevăzută cu o scară lungă. Un pompier a reușit cu ajutorul unei căngi să îndepărteze bucata de tablă periculoasă de pe cornișa palatului Comunal.

Pompierii au verificat apoi și celelalte elemente decorative de pe acoperiș, însă acestea erau bine prinse. Autoritățile îi sfătuiesc pe buzoieni ca în aceste zile să evite pe cât posibil ieșirile din locuințe. Pentru că din cauza vântului puternic există riscul ca diverse obiecte ancorate superficial să se desprindă și să îi lovească.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.