sâmbătă, 20 iulie, 2024

VIDEO Percheziții la Policlinica N. Titulescu. Cunoscuți medici, în vizor pentru fapte de corupție

VIDEO Percheziții la Policlinica N. Titulescu. Cunoscuți medici, în vizor pentru fapte de corupție

Facebook
Twitter
Email

Zeci de ofițeri, din mai multe județe, ai Direcţiei Generale Anticorupţie şi procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău au efectuat percheziţii, marți, la sediul Policlinicii Nicolae Titulescu, din municipiul Buzău, unde funcţionează cabinetele de expertiză medicală din cadrul Casei Județene de Pensii Buzău. Sunt vizate posibile infracţiuni de corupţie, mai multe persoane fiind duse la audieri.

Perchezițiile au început dimineață. Procurorii au mers la policlinica în care funcționează cabinetele de expertiză medicală din cadrul Casei Județene de Pensii Buzău. Au ridicat documente, în prezența personalului, iar între timp, alte echipe au decins la locuințele a două cadre medicale. Supuse perchezițiilor au fost și câteva autoturisme ale personalului medical.

Surse din anchetă spun că cercetările vizează fapte de corupție săvârșite de către medicii de expertiză medicală și de asistentele din cadrul cabinetelor. Pe toată durata zilei, sediul policlinicii de pe strada Nicolae Titulescu a fost împânzit de mascați ai Jandarmeriei și ofițeri anticorupție.

Potrivit informațiilor postate pe site-ul Casei Județene de Pensii, la nivelul Policlinicii „Nicolae Titulescu”, fostă 23 August, funcționează trei cabinete de expertiză medicală. Medicii care profesează aici sunt Valentin Coleașă, Valentina Ilie și Iolanda Mîndru. Totul ar fi pornit de la mai multe plângeri la Parchet ale unor cetățeni, împotriva cadrelor medicale.

Surse apropiate anchetei spun că percheziții au avut loc în toate cele trei cabinete de expertiză medicală, la domiciliile medicilor, dar și la ale unor asistente medicale. De asemenea, vizate de percheziții au fost chiar și mașinile personale ale suspecților.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău transmite că s-a procedat la ridicarea de documente, înscrisuri, bunuri materiale și au fost puse în executare mandate de aducere privind persoanele implicate în activitatea infracțională.

Cele trei cabinete se ocupă cu evaluarea capacității de muncă în vederea stabilirii gradului de invaliditate al persoanelor care solicită pensie de invaliditate. Reprezentanţii Casei Județene de Pensii Buzău, instituția care are în subordine cele trei cabinete medicale, au transmis că nu poate fi emis un punct de vedere oficial, deoarece ancheta se află în desfăşurare.

Potrivit unor surse din anchetă, cadrele medicale din comisiile de expertiză medicală nu s-ar fi sfiit să primească mită sume de bani, găini de curte sau chiar carne de vițel, pentru a elibera avizele pentru obținerea pensiei de invaliditate.

Citește și: Spargere la vila medicului Coleașa: ”Niște profesioniști care au lucrat cu mănuși”

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.