luni, 4 martie, 2024

VIDEO Percheziții la persoane bănuite de spălarea banilor, în care este implicat și un fost primar din Buzău

VIDEO Percheziții la persoane bănuite de spălarea banilor, în care este implicat și un fost primar din Buzău

Facebook
Twitter
Email

Un număr de 18 percheziții domiciliare au loc la mai multe locații din județul Buzău, la persoane bănuite de spălarea banilor. Fostul primar al orașului Nehoiu, Florentin Lungu, este unul dintre cei vizați de anchetă.

În operațiune sunt implicați polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din IPJ Buzău, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

Infracțiunile din dosarul în baza căruia au loc miercuri ample percheziții ar fi fost comise în perioada 2011-2015, pe vremea când Florentin Lungu conducea primăria orașului Nehoiu.

Din funcția pe care o avea, primarul angaja în mod abuziv anumite societăți pentru a presta diverse servicii, contractele fiind încheiate cu Primăria Nehoiu.

 

Societățile contractate nu prestau însă deloc serviciile respective. În cel mai bun caz, efectuau câteva lucrări de mântuială, pentru care însă încasau valoarea totală a contractelor.

”Din cercetări a reieșit că, în perioada 2011 – 2015, 19 bănuiți, administratori și angajați ai unor societăți comerciale cu diverse obiecte de activitate, ca urmare a încheierii de contracte cu o primărie din județul Buzău, contracte de prestări servicii/achiziții bunuri, nereale, ar fi efectuat mai multe operațiuni de retragere numerar, prin intermediul aparatelor de tip ATM și de la ghișeele unor unități bancare, precum și operațiuni de plată între societățile menționate și astfel, ar fi creat un circuit fictiv al banilor instituției”, spun reprezentanții IPJ Buzău.

Sumele erau retrase și apoi virate către societăți administrate de rude ori cunoscuți de-ai primarului Florentin Lungu. Prejudiciul cauzat bugetului de stat de către persoanele bănuite este de peste 2.500.000 de lei.

Acestea nu sunt primele infracțiuni comise de acest fost primar. În anul 2020, Florentin Lungu a fost condamnat, într-un alt dosar, la 5 ani și 2 luni de închisoare, în cazul alunecării de teren de la Lunca Mare, consecință a unor acte, considerate ilegale, ale fostului primar de la Nehoiu.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.