VIDEO Percheziții de amploare la traficanți de cannabis. Aceștia primeau drogurile din Spania, prin firme de curierat

Cantități mari de cannabis au fost confiscate, joi, după ce procurorii DIICOT și polițiștii de la Crimă Organizată au descins la locuințele mai multor tineri suspectați de implicare într-o rețea de trafic de droguri. Perchezițiile au avut loc în satul Căpățânești, comuna Mărăcineni.

Peste 20 de kilograme de cannabis ar fi găsit anchetatorii, iar patru tineri au fost reținuți în cursul nopții trecute. Drogurile erau aduse din Spania prin intermediul unor firme de curierat.

În urma a 12 percheziții domiciliare și a unei operațiuni de prindere în flagrant delict efectuate de polițiștii de la combaterea criminalității organizate din Buzău, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 20 de kilograme de droguri de risc.

”Joi, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Buzău, împreună cu procurori DIICOT – Biroul Teritorial Buzău, au prins în flagrant delict un tânăr, de 23 de ani, din Buzău, în timp ce ar fi oferit un colet cu 8 kilograme de droguri de risc unui alt buzoian de 21 de ani”, se arată într-un comunicat al IPJ Buzău.

Tinerii erau în atenţia poliţiştilor din luna martie 2019, când au fost demarate investigaţiile pentru documentarea activităţii infracţionale a unui grup de 10 persoane bănuite de constituire a unui grup infracţional organizat, deţinere de droguri de risc, trafic de droguri de risc şi trafic internaţional de droguri de risc.

Din cercetări a reieșit că tânărul de 21 de ani, împreună cu un altul de 25 de ani, ar fi iniţiat contacte pe teritoriul unei ţări europene prin intermediul cărora ar fi achiziţionat în repetate rânduri droguri de risc, pe care, prin intermediul unor firme de curierat, le-ar fi trimis în România, ulterior fiind comercializate.

De asemenea, au fost efectuate 12 percheziţii domiciliare în locaţii frecventate de membrii grupării, din judeţul Buzău şi municipiul Bucureşti și au fost puse în executare 10 mandate de aducere. Totodată, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor două arme cu aer comprimat.

În urma administrării probatoriului, patru persoane au fost reținute, iar față de alte patru procurorul de caz a dispus măsura controlului judiciar.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, deţinere de droguri de risc, trafic de droguri de risc şi trafic internaţional de droguri de risc.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

În activități au fost angrenați și poliţişti de la brigăzile de combatere a criminalităţii organizate din Ploiești și Alba Iulia, precum și de jandarmi.

Fii Reporter