duminică, 28 aprilie, 2024

VIDEO Patiserie cu gândaci, pe un bulevard din Buzău, închisă de inspectorii sanitar-veterinari

VIDEO Patiserie cu gândaci, pe un bulevard din Buzău, închisă de inspectorii sanitar-veterinari

Facebook
Twitter
Email

Imaginile filmate de un buzoian în care apar gândaci care colcăie pe un cozonac au umplut paginile de socializare. Înregistrarea a fost făcută luni seară din fața unei patiserii de pe Bulevardul Unirii din Buzău.

La scurt timp după publicarea înregistrării, inspectorii DSVSA Buzău s-au autosesizat și au mers repede în control. În urma descinderii, aceștia au luat decizia să închidă patiseria până la remedierea situației.

Echipa de control a constatat că starea de igienă era una precară la momentul verificării, fapt ce a impus sancționarea contravențională cu amendă în valoare de 10.000 lei.

Despre gândacii de pe produsul de patiserie, inspectorii DSVSA au aflat că provin de la subsolul blocului la parterul căruia funcționează patiseria.

Unitatea de alimentație publică ar fi efectuat acțiunile de dezinsecție periodice, la intervalul de șase luni de zile, dar sunt probleme la subsolul blocului și continuu gândacii migrează către locuințe și spațiile comerciale.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.