joi, 18 aprilie, 2024

VIDEO Parcul „Grădina Drăgaica”, inaugurat vineri de GreenGroup și Primăria Buzău

VIDEO Parcul „Grădina Drăgaica”, inaugurat vineri de GreenGroup și Primăria Buzău

Facebook
Twitter
Email

Un teren viran din zona industrială a Buzăului a fost transformat cu materiale reciclate în prima „Pajiște Urbană” din România. Noul concept de petrecere a timpului liber este dedicat copiilor, pentru a sta cât mai mult în natură.

Parcul „Grădina Drăgaica” amenajat în cartierul Poșta, din Buzău, a fost inaugurat vineri în prezența edilului Constantin Toma și a Președintelui Consiliului de Administrație al GreenGroup, Constantin Damov.

Proiectul este rodul colaborării dintre Primăria Buzău, Grupul de reciclare și regenerare a resurselor GreenGroup, și Asociația pentru Promovarea Schimburilor Economice și Culturale cu Taiwan (ROTA).

La Buzău, partenerii promovează în premieră pentru România conceptul reciclării complete, în cadrul economiei circulare.

Parcul intitulat „Grădina Drăgaica” a devenit o oază verde în zona industrială Buzăului, unde copiii și adulții descoperă un loc plin de frumusețe și relaxare.

Valoarea totală a investițiilor se ridică la 145.000 de euro, iar lucrările de execuție au fost posibile doar datorită colaborării strânse cu Primăria Municipiului Buzău.

“Grădina Drăgaica” a fost realizată plecând de la nevoia accesului la spații verzi a locuitorilor din zonă, care este aflată în vecinătatea cartierului industrial al orașului.

Studiile și experții în domeniul urbanismului au demonstrat că integrarea spațiilor verzi în zonele industriale urbane aduce multiple beneficii comunității, precum reducerea poluării aerului și a zgomotului, îmbunătățind astfel sănătatea și bunăstarea oamenilor care trăiesc și lucrează în aceste zone.

„Apreciez eforturile depuse de GreenGroup și Asociația ROTA pentru a regenera această zonă și a o transforma într-un spațiu verde frumos și funcțional. Această inițiativă este un exemplu bun de parteneriat între sectorul privat și sectorul public în vederea îmbunătățirii calității vieții cetățenilor din Buzău. În plus, este un proiect care se integrează perfect în strategia pentru economie circulară a Buzăului”, a declarat Constantin Toma, primarul Municipiului Buzău.

Finanțatorul proiectului a precizat că Parcul „Grădina Drăgaica” reprezintă angajamentul GreenGroup față de comunitatea din Buzău.

„Vrem să contribuim la transformarea Buzăului într-un oraș în care spațiile verzi să fie parte integrantă a peisajului urban. În plus, vrem să arătăm că zonele industriale pot fi mai mult decât spații gri și betonate. Ele trebuie să integreze zone verzi și de recreere, oferind astfel un mediu mai sănătos și mai atractiv pentru locuitori și angajați. Parcul ‘Grădina Drăgaica’ este un exemplu bun al modului în care putem revitaliza și transforma aceste zone”, a declarat Constantin Damov, Președintele Consiliului de Administrație al GreenGroup.

Parcul „Grădina Drăgaica” va fi donat Primăriei Municipiului Buzău, care va asigura întreținerea și administrarea lui în beneficiul comunității.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.