duminică, 19 mai, 2024

VIDEO Parapet cu balama, invenție testată pe „șoseaua morții”. Permite accesul la accidente al ambulanțelor și pompierilor

VIDEO Parapet cu balama, invenție testată pe „șoseaua morții”. Permite accesul la accidente al ambulanțelor și pompierilor

Facebook
Twitter
Email

Drumul Național 2 (E85), șosea care leagă Capitala de Moldova, de-a lungul căreia mor anual zeci de persoane, va avea parapete mobile, care se deschid precum porțile, pentru a permite trecerea ambulanțelor și pompierilor de pe un sens pe celălalt. Primul separator de acest fel a fost montat în scop experimental în județul Buzău.

Anunțul privind montarea noului parapet a fost făcut marți de reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Buzău, prin intermediul paginii de Facebook.

„Astăzi, pe DN2, la km. 131+850, Crucea Comisoaiei, județul Buzău, a fost montat primul sector de parapet mobil! Acest tip nou de sistem este un proiect pilot la nivel național care va permite transferul traficului rutier de pe o cale pe alta în cazul accidentelor rutiere grave, dar și intervenția utilajelor CNAIR și a autovehiculelor altor autorități, în cazul producerii unor blocaje provocate de înzăpezire”, a transmis DRDP Buzău.

În următoarea perioadă, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Buzău va monta pe DN2 E85 încă două astfel de sisteme cu deschidere în caz de urgență, la kilometrul 133+500 și la kilometrul 135+000.

Parapetele mobile vor fi introduse printre segmentele de separatoare fixe, din beton sau cu role, cele care au fost montate pe E85 cu rolul de a bloca accesul mașinilor de pe un sens pe celălalt. Acestea sunt prezente deja pe tronsoane lungi, mai ales în curbă sau în pantă, iar în cazul producerii unor accidente rutiere îngreunează intervenția echipajelor de ambulanță și pompieri.

Anual, pe Drumul European 85 (DN2) se produc foarte multe accidente grave, cu zeci de persoane decedate. Potrivit poliţiştilor de la Serviciul Rutier Buzău, majoritatea accidentelor rutiere pe „șoseaua morții” apar atunci când un autovehicul intră pe constrasens pentru a efectua manevra de depăşire.

În România, DN2 E85 se întinde de la Siret, prin Suceava, Fălticeni, Roman, Bacău, Adjud, Focşani, Râmnicu Sărat, Buzău, Urziceni, Bucureşti, până la Giurgiu.

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.