luni, 26 februarie, 2024

VIDEO Panică printre pasagerii unui autocar de Suceava, din cauza unui incendiu la motor

VIDEO Panică printre pasagerii unui autocar de Suceava, din cauza unui incendiu la motor

Facebook
Twitter
Email

Un incident asemănător cu cel produs ieri-noapte, în Ungaria, când un autocar românesc a luat foc în mers, se putea repeta pe un drum european din județul Buzău. Cei 22 de pasageri care se îndreptau dinspre București, către județele din nordul Moldovei, cu un autocar de Suceava, și-au întrerupt brusc călătoria, după ce au simțit miros de fum în autocar. Incendiul izbucnit la motor a fost stins de șofer înainte ca flăcările să cuprindă toată caroseria.
Pasagerii cursei de autocar București – Rădăuți, printre care erau și copii, au trecut prin momente de groază, la scurt timp după ce au ieșit din comuna buzoiană Poșta Câlnău. Șoferul a fost nevoit să oprească mașina, după ce mai mulți călători i-au strigat din spate că se simte miros de fum.
Șoferul autocarului a intervenit la timp cu stingătorul din dotarea vehiculului dar și extinctoare aduse de alți șoferi care opriseră să ajute.
Incendiul era aproape stins la sosirea pompierilor. Aceștia au decis să-i transporte pe pasageri în localul primăriei Poșta Câlnău, deoarece autocarul avariat rămăsese fără încălzire.
Toți cei 22 de pasageri au primit banii înapoi de la șofer pentru a-și continua drumul către destinație cu alte curse.
Tot luni, pe timpul nopții, un autocar cu turişti români a luat foc în apropiere de graniţa Ungariei cu Austria. Potrivit martorilor ocular, autocarul se afla pe autostrada M9 când pasagerii au semnalat prezenta unui miros pregnant de ars.
La câteva secunde după ce după ce pasagerii au reuşit să se dea jos din autocar, acesta a fost cuprins de flăcări nemaiputându-se salva absolut nimic din bagajele turiştilor. Pasagerii spun că toate încercările de a stinge focul au fost imposibile iar extinctorul aflat în dotarea autocarului nu a funcţionat.
Un autocar care transporta turişti români în Germania a ars complet la graniţa dintre Ungaria şi Austria

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.