vineri, 29 martie, 2024

VIDEO Panică la Buzău în urma unui cutremur puternic produs în zona Vrancea

VIDEO Panică la Buzău în urma unui cutremur puternic produs în zona Vrancea

Facebook
Twitter
Email

Un cutremur cu magnitudinea de 5,7 grade pe scara Richter s-a produs în seara zilei de sâmbătă, 22 noiembrie, la ora 21.14, în regiunea Vrancea, informează România TV. Cutremurul a fost de tip crustal, la adâncimea de 40 km, iar epicentrul a fost localizat in zona Mărășești. Mișcarea telurică care s-a simțit puternic şi  în Buzău, i-a băgat în sperieți pe cei care se aflau la cumpărături în cel mai mare mall din municipiu. Și cei care locuiesc în imobilele avariate de seismele puternice din 1977 şi 1986 au trăit o experință neplăcută.Gândul că un seism de magnitudine ridicată i-ar putea îngropa sub munți de moloz, i-a ținut treji până târziu în noapte, pe locatarii buzoieni care trăiesc în blocuri șubrezite.

Cutremurul a avut o magnitudine de 5,5 grade pe scara Richter, potrivit INFP. Diferenţa dintre acesta şi cel din 6 octombrie 2013 este dată de adâncimea la care s-a produs. Seismul de sâmbătă seară a avut loc la o adâncime neobişnuită, 40 de kilometri, motiv pentru care s-a simţit atât de intens. Este cel mai mare cutremur din ultimii ani și este posibil să mai apară replici, dar cu o magnitudine mai mică, spun specialiştii. Seismul a fost resimţit şi la Bucureşti, Brăila sau Iaşi.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.