VIDEO Ordin de demolare în Drăgaică. Administratorul unei pensiuni, somat să elibereze domeniul public

Primăria Buzău a pus gând rău administratorilor societăţilor din municipiu care nu respectă legislaţia, mai exact, ocupă mai mult teren decât li se cuvine. Printre primii luaţi în vizor a fost şi patronul unei pensiuni din Drăgaică care a fost nevoit să demoleze o anexă pentru care reprezentanţii Primăriei susţin că nu deţine documente.

Administratorul societăţii susţine că a încercat să obţină o amânare din partea administraţiei locale, mai ales că ar exista şi un proces pe rol, în acest sens, însă nu a fost ascultat.

Reprezenranţii Primăriei Buzău au descoperit că administratorul unei societăţi comerciale ocupă fără drept o suprafaţă de câteva sute de metri de teren în Drăgaică. Este vorba despre o magazie, dar şi o terasă din faţa pensiunii. Din acest motiv, a fost emisă o somaţie prin care i se aducea la cunoştinţă respectivului patron să intre în legalitate, adică să denoleze construcţia ilegală.

Astăzi, reprezentanţii Primăriei au descins pentru a pune în aplicare ordinul de demolare, însă administratorul se apucase deja să dezasambleze construcţia. Administratorul pensiunii susţine însă că respectiva construcţie nu îi aparţine, el fiind doar cel care a folosit-o, nu a şi construit-o. Mai mult decât atât, acesta susţine că a încercat să găsească înţelegere din partea primăriei pentru a avea timp să ia măsurile care i se impun, însă nu ar fi fost ascultat. Mai mult decât atât, ar exista pe rol şi un proces în acest sens.

Reprezentanţii Primăriei spun că au demarat o acţiune prin care toţi administratorii societăţilor comerciale care sunt în afara legii vor fi sancţionaţi şi li se va impune să intre în legalitate.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI