vineri, 3 mai, 2024

VIDEO „Orbitalul” Buzăului va conecta Autostrada Moldovei de un drum expres

VIDEO „Orbitalul” Buzăului va conecta Autostrada Moldovei de un drum expres

Facebook
Twitter
Email

Un nou pas a fost făcut în realizarea unui sistem „orbital”, o centură de 26,4 kilometri ce va înconjura orașul Buzău și care va face legătura cu viitorul drum expres Buzău – Brăila, dar și cu viitoarea autostradă A7. Marți, a fost semnat contractul pentru preluarea unui tronson de 9,06 km de către Ministerul Transporturilor.

În următorii ani, șoseaua de centură a municipiului Buzău va fi completată cu un ”orbital”, un drum concentric situat în intravilanul orașului.

Mai precis, vor fi amenajate patru șosele de centură, dintre care trei vor fi interioare și una exterioară. “Orbitalul” Buzăului va trece pe lângă autostrada A7, care va lega Bucureștiul de Moldova, și va fi legat de viitorul drum expres Buzău-Brăila.

Un pas important spre materializarea acestui amplu proiect a fost făcut marți, când Primăria Buzău a încheiat un protocol de colaborare cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, prin care administrației locale buzoiene îi revine sarcina întocmirii studiului de fezabilitate.

La eveniment au luat parte, alături de primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, și directorul executiv al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a declarat că amplasarea geografică a Buzăului face orașul unul deosebit de important. „Să știți că toată această zonă este extrem de importantă din punctul nostru de vedere, al Ministerului Transporturilor și o zonă în care se va investi extrem de mult în anii viitori.(…) Toate aceste lucrări vor fi făcute”, a transmis Sorin Grindeanu.

De lucrările pentru realizarea „orbitalului” se va ocupa Primăria Buzău, iar costurile vor fi suportate de Ministerul Transporturilor, după cum a declarat ministrul Grindeanu.

După punerea în practică a acestor investiții, Buzăul va deveni al doilea oraș din țară, după București, care va beneficia de un sistem de drumuri concentrice ”orbital”, asigurând o fluiditate rutieră fără probleme. În cel mai optimist scenariu, lucrările ar putea demara peste un an și jumătate.

În a doua parte a zilei, oficialii de la București au ajuns la Focșani. Aici, au fost semnate două noi contracte pentru realizarea unor loturi din autostrada A7. Este vorba despre loturile 1 şi 4, ale secţiunii Buzău-Focşani.

Pentru ambele loturi, respectiv 1, Buzău – Vadu Pașii, și 4, Mândrești Munteni – Focșani Nord, CNAIR a desemnat câștigătoare, în urma licitațiilor, o asociere de firme deținute de omul de afaceri Dorin Umbrărescu.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.