joi, 18 aprilie, 2024

VIDEO Operațiunea ”ursulețul”, declanșată de jandarmi după un apel la 112

VIDEO Operațiunea ”ursulețul”, declanșată de jandarmi după un apel la 112

Facebook
Twitter
Email

Un pui de urs care a ajuns într-o gospodărie din localitatea buzoiană Cozieni a fost alungat de jandarmi și localnici, după ce i s-a creat un culoar prin desiș. Prezența animalului în localitate a fost anunțată, marți dimineață, în jurul orei 09.20, la dispeceratul IJJ Buzău, printr-un apel la 112.

La dispeceratul IJJ Buzau a fost primit un apel prin SNUAU 112 prin care am fost sesizaţi cu privire la prezenţa unui pui de urs în curtea unei locuinţe din localitatea Cozieni.

Au fost puse în aplicare prevederile procedurii județene privind intervenția în situația prezenței unor animale sălbatice în mediul intravilan, fiind alertate instituțiile cu atribuții.

Din cadrul Inspectoratului de Jandarmi au fost direcţionate în zonă o patrula formată din 2 jandarmi montani precum şi o echipă de interventie formată din 4 jandarmi.

Ajunşi primii la faţa locului, jandarmii montani au luat măsuri de asigurarea a zonei prin îndepărtarea localnicilor întrucât existau premisele de apariţie a ursoaicei.

În momentul în care la faţa locului au ajuns şi jandarmii din echipa de intervenţie, s-a procedat la înlăturarea obstacolelor pentru a-i crea posibilitatea puiului de urs să iasă, concomitent cu asigurarea măsurilor de protecţie a cetăţenilor prezenţi în zonă.

”După un efort comun alături de paznicul de vânătoare din cadrul AJVPS Buzău și localnici s-a reuşit direcţionarea puiului prin breşa creată, fapt ce a permis puiului să revină în mediul natural fără probleme”, se arată într-un comunicat al jandarmilor buzoieni.

Jandarmii le amintesc cetăţenilor că în situaţia în care observă prezenţa ursilor în apropierea zonelor locuite să semnaleze imediat prin SNUAU -112, să parăsească/evite pe cât posibil zona şi să adopte un comportament calm, astfel încât animalul să înteleagă ca nu sunteţi un pericol pentru el.

Tot azi, colegii jandarmilor din MAI, pompierii, au fost trimiși în misiune să salveze un iepuraș care încerca să escaladeze malul heleșteului din Crâng.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.