vineri, 23 februarie, 2024

VIDEO ONG-urile „Cuţu-Cuţu” caută sămânţă de scandal după ce au rămas fără obiectul muncii

VIDEO ONG-urile „Cuţu-Cuţu” caută sămânţă de scandal după ce au rămas fără obiectul muncii

Facebook
Twitter
Email

După ce ani de zile nu au făcut nimic pentru reducerea fenomenului câinilor maidanezi lăsaţi liberi să muşte pe străzi, asociațiile pentru protecția animalelor din Buzău s-au gândit să o pună de un nou circ. De când nu mai pot adopta câini de la padoc pe care să-i elibereze apoi pe străzi sub pretextul că sunt mari iubitori de animale, reprezentanţii acestor organizaţii au găsit un alt motiv de scandal. ONG-urile se plâng acum că responsabilii din padocul primăriei Buzău ar interpreta greșit ”legea lui Ionuț” și trec direct la capitolul 11, cel al omorârii câinilor. O glumă proastă ar spune cei care au văzut că timp de 10 ani, aceşti iubitori de animale n-au pus decât aceeaşi placă, inducând în eroare opinia publică cu scenariile fanteziste. Deşi nu se agită prea mult să caute un nou cămin pentru animalele condamnate la injecţia letală, ONG-urile se plâng acum că printre primii maidanezii eutanasiaţi ar fi fost și câini pentru care se găsiseră adoptatori. Ghinionul câinilor a fost însă, că protectorii lor le-au găsit clienţi care să-i ia acasă, abia după împlinirea termenului legal de 14 zile…

Autoritățile din Buzău sunt primele din țară care aplică noua lege a eutanasiei câinilor maidanezi, adoptată la sfârșitul anului trecut.Deja, pentru 37 de maidanezi, termenul pentru revendicare sau adopție, de 14 zile lucrătoare, s-a scurs, astfel că au primit deja injecția letală. Pentru prima oară în ultimii ani, padocul pentru câinii străzii din Buzău are cuști goale. Asta, pentru că de două zile s-a dat startul eutanasiei, după ”legea lui Ionuț”. Reprezentanții adăpostului spun că până la injecția letală, sunt mai multe etape de parcurs de la capturarea unui maidanez.“Dacă ați observat, pe fiecare boxă este numerotat. Este introdus în boxa respectivă, noi îi punem separat pe sexe și sunt identificați și așteaptă adoptator sau dacă nu, din păcate, sunt eutanasiați” a declarat Dănuț Păle, reprezentantul Primăriei.Un singur medic veterinar este autorizat de Primăria Buzău să efectueze eutanasia.

“Fiecare câine este individualizat prin crotalie auriculară, vaccinat antirabic și cazat în boxe, pe sexe și în funcție de talie. După 14 zile se știe în ce boxă a intrat, se dă decizie de eutanasiere “a declarat Emil Paraschiv, medic veterinar.Un număr de 37 de câini au fost omorâți, în două zile, prin injectarea cu serul letal. Mai multe asociații pentru protecția animalelor acuză însă că printre maidanezii eutanasiați au fost și câini pentru care se găsiseră adoptatori.Asociațiile pentru protecția animalelor spun că responsabilii din padocul primăriei Buzău interpretează greșit ”legea lui Ionuț” și trec direct la capitolul 11, cel al omorârii câinilor.

Incapabile însă de vreo soluţie decentă la această problemă sensibilă care a revoltat o ţară întreagă după moartea unui copil nevinovat muşcat de maidanezi, ONG-urile găsesc acum nod în papură şi încearcă să treacă de partea lor, orice argument.

“Tot ce este aici nu dă dreptul nimănui să înceapă cu capitolul 11 pentru că nu sunt îndeplinite condițiile pentru ca eutanasia să se fi aplicat deja, nu sunt îndeplinite condițiile de cazare, condiții de igienizare, mașina care adună câini nu are dotările așa cum spune legea” a declarat Silvia Rus, președinte de asociație.

Normele de aplicare a ”legii lui Ionuț” au fost publicate la sfârșitul lunii decembrie 2013, în Monitorul Oficial. Acestea stabilesc, printre altele, că eutanasierea câinilor care nu au fost revendicaţi, adoptaţi, adoptaţi de la distanţă sau menţinuţi în adăposturi, după expirarea termenului de 14 zile lucrătoare de la cazarea acestora, să fie efectuată doar de medici veterinari, iar asociaţiile pentru protecţia animalelor pot fi prezente la aceste operaţiuni. (Autor: Florin Mitu)

CITEŞTE ŞI:EDITORIAL Vina televiziunilor „Cuţu-Cuţu”. Şi ele l-au omorât pe Ionuţ!

VIDEO Top 3 cele mai dezgustătoare zone din judeţul Buzău. Vezi câteva locuri unde sigur nu ţi-ar plăcea să trăieşti

VIDEO Criză de vaccin antirabic, în Spitalul de Infecțioase Buzău

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.