VIDEO O mie de oameni au protestat în Buzău. Mulțimea a mărșăluit pe străzile orașului

Sâmbătă a fost înregistrată cea mai numeroasă prezență la mitingurile organizate în Buzău. Peste 800 de persoane au manifestat împotriva modificărilor adoptate de actualul guvern la legislaţia penală. Pentru prima oară, a fost ales marșul prin oraș ca formă de protest.

Primii manifestanți au apărut în Piața Dacia în jurul orei 17.30. În mai puțin de o oră, numărul lor a crescut de la 50, la circa 400. Dotați cu tot arsenalul unor astfel de evenimente publice, steaguri, pancarte, fluiere sau vuvuzele, participanții adunați în fața Palatului Comunal au protestat o jumătate de oră pe platoul din centru după care au decis să plece în marș prin oraș.

Intenția lor a fost de a mobiliza și alți buzoieni întâlniți pe traseu. Mulțimea s-a deplasat în coloană pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, Instituția Prefecutului, poarta Crângului, Bulevardul Averescu, Bulevardul Unirii și a revenit după ora 20.00 în Piața Dacia. Pe traseu, numărul protestatarilor s-a dublat, astfel că pe platou au ajuns peste 800 de oameni.

Pe toată durata marșului și a manifestației din centru, mulțimea a scandat mesaje precum ”Buzăul nu vrea grațiere”, ”Dragnea și cu Iliescu, vă așteaptă Vișinescu” și ”Abrogați și plecați” și au afisat pancarte pe care scria ”Nu vrem amnistie”, „Vrem o țară curată, nu de hoți furată!” sau ”Cu mic, cu mare cerem abrogare”. Protestatarii au fost supravegheați de polițiști, jandarmi și echipaje de la SMURD și Ambulanță. Protestul s-a încheiat înainte de ora 21.00.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI