joi, 13 iunie, 2024

VIDEO Numărul refugiaților ucraineni care ajung în județul Buzău, mai mare de la o zi la alta

VIDEO Numărul refugiaților ucraineni care ajung în județul Buzău, mai mare de la o zi la alta

Facebook
Twitter
Email

Numărul refugiaților ucraineni care ajung în județul Buzău crește de la o zi la alta, însă este foarte mic în raport cu alte județe. Luni, la Buzău, erau înregistrați, oficial, doar 28 refugiați dintre care 14 femei, 13 copii și 1 bârbat de origine turcă.

Ucrainenii sunt cazați în camerele amenajate la internatul Liceului cu Program Sportiv și la un hotel de pe strada Transilvaniei, din municipiu.

În perioada următoare, însă, numărul refugiaților ar putea crește semnificativ. Este și motivul pentru care responsabilii Primăriei Buzău au cerut marți sprijinul agenților economici pentru a suplimenta ajutoarele pentru refugiați.

Refugiații ar urma să fie cazați și să primească hrană caldă sau orice altceva au nevoie în diverse internate școlare, pensiuni sau alte locații.

Una dintre variantele luate în calcul de autoritățile buzoiene a fost tabăra de la Poiana Pinului însă, după verificarea condițiilor de cazare de acolo, s-a stabilit că tabăra are nevoie de lucrări importante pentru a putea primi oaspeți.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.