luni, 4 martie, 2024

VIDEO Noul pod de la Vadu Pașii se deschide oficial vineri, de la ora 12

VIDEO Noul pod de la Vadu Pașii se deschide oficial vineri, de la ora 12

Facebook
Twitter
Email

Autoritățile județene au anunțat joi 22 octombrie, că noul pod de la Vadu Pașii va fi inaugurat oficial vineri, începând cu ora 12.

Constructorul a finalizat marcajul podului iar lucrarea a fost deja recepționată.

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a anunțat, recent, că podul va fi inaugurat la sfârșitul lunii.

Totodată, autoritățile au decis ca vechiul pod, proiectat de celebrul arhitect Anghel Saligny, să fie restaurat și păstrat ca monument istoric.

Lucrările la noul pod au început în 2017 și ar fi trebuit să fie gata anul trecut.

Din păcate, termenul de finalizare a lucrării a fost prelungit din cauza viiturilor puternice din primăvara anului 2019, care au „măturat” tone de fier beton și au deteriorat mai multe cofraje ale structurii de susținere a podului.

Timp de16 ani, localnicii din Vadu Pașii, dar și din alte comune, sunt nevoiți să facă un ocol de 6-7 kilometri, prin Mărăcineni, pentru a ajunge în municipiul Buzău.

Obiectivul este construit cu bani de la Ministerul Dezvoltării și Consiliul Judeţean Buzău, investiţia ridicându-se la peste 26 de milioane de lei.

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.