luni, 11 decembrie, 2023

VIDEO Noua Unitate de Primiri Urgențe Buzău va fi inaugurată mai devreme decât era planificat

VIDEO Noua Unitate de Primiri Urgențe Buzău va fi inaugurată mai devreme decât era planificat

Facebook
Twitter
Email

Lucrările la noul corp de clădire în care va funcționa Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Buzău vor fi încheiate cu jumătate de an mai devreme decât termenul inițial. Constructorul transmite că a crescut ritmul lucrărilor, după ce a depășit criza scumpirii materialelor de construcție.

Întrucât muncitorii lucrează în ritm susținut, reprezentanții firmei care execută lucrarea speră ca noul sediu să fie gata la jumătatea anului viitor. Asta, deși termenul prevăzut în contractul de execuție este decembrie 2023.

Conducerea Spitalului Județean Buzău anunță că noul sediu al Unității de Primiri Urgențe va fi la standarde europene. Vor fi condiții mai bune, atât pentru personalul medical, dar și pentru pacienți și aparținători.

Din cauza scumpirilor în lanț din ultimele luni, a materialelor de construcții, dar și a altor piese și utilaje, costul total al lucrărilor crescut cu aproximativ 15 la sută față de valoarea anunțată inițial.

„Toată investiția, cu tot ce înseamnă construcție, aparatură, birotică și alte dotări, ne va duce undeva la șase milioane de euro”, a precizat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău, instituția prin care se derulează finanțarea lucrării.

Extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe presupune construirea unui corp de clădire, subsol şi parter, paralel cu actualul imobil cu care va comunica printr-un culoar de legătură şi care va extinde suprafaţa totală la peste o mie de metri pătraţi, la parter, şi încă o mie de metri pătraţi, la subsol, unde va fi amenajată şi o parcare de 800 de metri pătraţi.

În actualul sediu al UPU Buzău va funcționa Unitatea de Primiri Urgențe Pediatrie.

„Nu suntem într-o perioadă fastă din punct de vedere economic, sau din alte puncte de vedere, dar uitați că acolo unde există profesionalism, se dovedește că se poate. Și aici fac referire atât la constructor, cât și la managementul spitalului județean sau la angajații din Consiliul Județean care se ocupă de acest proiect. Este un lucru extraordinar deoarece practic, aici, s-a construit un spital de zero. Este adevărat, prin fonduri europene, dar și noi, Consiliul Județean, și este normal să fie așa, am făcut eforturi financiare mari ca să concretizăm acest edificiu”, a precizat Petre Emanoil Neagu, președintele CJ Buzău.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.