luni, 4 martie, 2024

VIDEO Noua „armă” din dotarea Poliției Rutiere, testată la Buzău. Va lăsa mulți șoferi fără permis

VIDEO Noua „armă” din dotarea Poliției Rutiere, testată la Buzău. Va lăsa mulți șoferi fără permis

Facebook
Twitter
Email

Un echipament de ultimă generație a fost testat, joi, de polițiștii buzoieni. Este vorba despre un pistol radar cu „vizibilitate” la peste un kilometru distanță. În câteva ore, dispozitivul a depistat 91 de vitezomani.

Radarul performant de tipul TruCam II, intrat de curând în dotarea Poliției Rutiere Buzău, a fost folosit în premieră, în cadrul unei acțiuni care a avut loc pe Drumul European 85, cunoscut printre șoferi ca „șoseaua morții”.

În valoare de aproximativ 13.000 de euro, pistolul radar de tipul TruCam II a fost folosit, joi, în premieră, pe Drumul European 85. Distanța maximă de la care pistolul radar înregistrează viteza unei mașini este de 1.200 de metri.

Pistolul radar are și funcție de filmare, în format Full HD, pe în afară de cele două poze pe care le face pentru a dovedi viteza.

Potrivit Poliției Rutiere Buzău, viteza neadaptată condițiilor de drum și indisciplina pietonilor constituie principalii factori în cazul producerii accidentelor rutiere. Noul dispozitiv a fost folosit în premieră, în cadrul unei acțiuni care a avut loc pe Drumul European 85.

În câteva ore, polițiștii  au aplicat 127 de sancțiuni contravenționale, dintre care 91 pentru nerespectarea limitei de viteză, iar în cazul a 22 de șoferi s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru 90, respectiv 120 de zile.

Cea mai mare viteză, 184 km/h, a fost înregistrată în cazul autovehiculului unui tănăr din Bacău, de 24 de ani, ce rula pe DN2 E85, în afara localității Poșta Câlnău, iar cu cea mai mare viteză în localitate, 134 km/h, a fost înregistrat autovehiculul unui șofer din Focșani, de 20 de ani, ce rula pe DN2 E85, în localitatea Cioranca. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 95.000 de lei.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.