VIDEO Nereguli la unul din trei șoferi, depistate la un control de câteva ore al poliției rutiere

Polițiștii rutieri din Buzău au verificat peste 200 de autovehicule, iar în 71 de cazuri au constatat nereguli. Echipajele au acționat pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și transportului de marfă.

Cei 71 de conducători auto au fost sancționați pentru depășirea vitezei legale, pentru conducerea autovehiculului fără a avea inspecţia tehnică periodică efectuată, pentru nerespectarea regulilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și pentru contravenții.

Doi buzoieni în vârstă de 53 și 60 de ani au fost depistați în timp ce conduceau autovehiculele aflându-se sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Bărbatul de 53 de ani conducea un autotren în localitatea Gura Câlnăului pe DN2, iar celălalt de 60 de ani conducea autovehiculul pe Calea Eroilor către Ploiești, în ambele cazuri, în urma testării cu etilotestul rezultatul a fost în valoare de 0,06 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Activităţile de control continuă pe parcursul întregii săptămâni, simultan, în toate statele membre ale Uniunii Europene, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL).

Fii Reporter

Tablouri canvas personalizate - Livrare Gratuita in Buzau