miercuri, 22 mai, 2024

VIDEO Motivele pentru care cel mai periculos drum, DN2 E85, trebuie să aibă ca alternativă o autostradă

VIDEO Motivele pentru care cel mai periculos drum, DN2 E85, trebuie să aibă ca alternativă o autostradă

Facebook
Twitter
Email

Se fac noi paşi către realizarea unui drum de mare viteză care să lege Muntenia de Moldova, prin desemnarea priectantului celor două tronsoane dintre Ploiesti – Buzău şi Buzău – Focşani. Până va fi gata autostrada promisă, singura legătură între capitală și județele din nordul Moldovei este drumul european E 85, sau DN 2, care a căpătat un renume trist din cauza numărului mare de accident rutiere.

În România, DN2 E85 se întinde de la Siret, prin Suceava, Fălticeni, Roman, Bacău, Adjud, Focșani, Râmnicu Sărat, Buzău, Urziceni, București, până la Giurgiu.

Aproape 80 de oameni au murit anul trecut pe această rută și 180 au fost răniți. Multe accidente s-au produs, din cauză că unii șoferi consideră că șoseaua are două benzi pe sens – deși, în realitate are doar una și un acostament.

Potrivit specialiștilor, E85 a fost proiectat prost, pentru că acostamentul lărgit este confundat cu banda de circulaţie. De fapt, în realitate, este o singură bandă. Depăşirile se fac de cele mai multe ori pe contrasens pentru că nu este loc suficient şi aşa apar riscuri.

Pentru că pe fiecare sens şoseaua are o bandă de 3 metri şi jumătate şi un acostament îngust, două maşini mari nu pot circula în paralel. Reprezentanţii asociaţiei Pro Infrastructura susţin că din această cauză se produc multe accidente.

Sunt și porțiuni cu două benzi, în linie dreaptă, dar care îmbie la viteză şi depăşiri. Din cauza vitezei excesive, a pietonilor neatenți din localitățile traversate de acest drum important, riscul producerii unor accidente mortale este foarte mare. Lipsa parapeților dintre sensuri, îl face și mai periculos.

Polițiștii și șoferii deopotrivă spun că este imperativă grăbirea construirii unei autostrăzi care să ofere atât siguranță cât și reducerea timpilor petrecuți pe ruta dintre București și județele Moldovei. La 300 de kilometri parcurși pe autostradă, ar fi un avantaj de cel puțin o oră, spune instructorul auto Nicu Morteci.

Până când va fi gata autostrada spre Moldova, șoferii solicită administratorului acestui drum periculos măcar să monteze separatoare de sens care să-i tempereze pe şoferii care se angajează în depăşiri sau chiar întorc pe linie continuă.

Drumul european E85 face legătura între Bucureşti şi zona Moldovei. este un drum european, care traversează Europa de la nord la sud, de la portul Klaipėda, Lituania de la Marea Baltică, până în orașul Alexandroupolis din Grecia, la Marea Egee.

Drumul traversează Lituania, vestul Belarusului, nord-vestul Ucrainei, estul României și Bulgaria, trecând Dunărea pe Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Ce este detartrajul?

Detartrajul este o procedură stomatologică non-invazivă, menită să îndepărteze placa bacteriană și tartrul (depunerile calcificate) de pe suprafața dinților și de sub gingii. Această procedură