vineri, 23 februarie, 2024

VIDEO „Monica Tatoiu”, vedeta producătorilor la „Târgul Apicultorilor Buzoieni”

VIDEO „Monica Tatoiu”, vedeta producătorilor la „Târgul Apicultorilor Buzoieni”

Facebook
Twitter
Email

Timp de două zile, zeci de apicultori din toată țara au participat la “Târgul Apicultorilor Buzoieni”, eveniment național, aflat la cea de-a VII-a ediție. Expoziția cu vânzare a fost organizată de către Asociaţia Apicultorilor Profesionişti Buzoieni şi Cooperativa Agricolă „Apis Mellifera Albina Buzoiană” .

Judeţul Buzău este o zonă cu tradiţii în apicultură, iar calitatea mierii este recunoscută în întreaga ţară.

Cel mai apreciat produs , vândut ca pâinea caldă, a fost mierea cu propolis și lăptișor de matcă, preparată după o rețetă a celebrei întreprinzătoare Monica Tatoiu.”Avem foarte multe comenzi și la telefon și pe internet.  Acest produs se vinde foarte bine pentru că rețeta e una consacrată” ne-a declarat o producătoare din Râmnicu Vâlcea.

Prezent încă de sâmbătă la deschiderea expoziției, Primarul  Constantin Toma a declarat că municipalitatea face eforturi susținute să ajute micii producători. „Sectorul apicol este un model de organizare pentru întreaga agricultură românească. Acești oameni încearcă să supraviețuiască și din acest motiv muncesc foarte mult . Acest sector trebuie încurajat  pentru că are rezultate excepționale.” a mai spus Constantin Toma.

Mihăilă Prahoveanu, președintele Asociația Apicultorilor Profesioniști Buzoieni, a declarat că târgul a reunit producători şi comercianţi de echipamente, unelte, accesorii şi utilaje apicole, faguri artificiali, tratamente, hrană pentru albine, biostimulatori, echipamente diverse, miere şi produse apicole. ” Persoanele interesate au primit informaţii cu privire la dezvoltarea unei investiţii în domeniul apicol, ce capital presupune şi care sunt utilajele necesare.  Avem în organizație peste 700 de membri care au multe de oferit cumpărătorilor .Activitatea este profitabilă dacă ești un profesionist care ești dispus să prestezi muncă serioasă” a mai spus Mihăilă Prahoveanu.

Târgul Apicultorilor Buzoieni, a fost organizat toamna aceasta, pe aleea pietonală din fața Sălii Sporturilor din municipiu. Expoziția cu vânzare a fost un adevărat succes, sute de clienți înghesuindu-se să cumpere miere de calitate şi alte produse apicole direct de la producătorii veniți din toată țara.

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.