VIDEO Momentul îngrozitor în care se apropie o viitură, surprins de un buzoian

O imagine apocaliptică a fost surprinsă în această seară de un localnic din comuna buzoiană Beceni. El a transmis live pe Facebook momentul formării unei viituri puternice pe râul Slănic, care de obicei curge pe un fir nu mai lat de doi metri.

Luni după-amiază a plouat torențial în zona de munte a județului Buzău, peste 50 de litri pe metru pătrat de precipitații fiind înregistrate la Lopătari.

Apa scursă de pe versanți s-a strâns în albia râului Slănic, cu resturile adunate de torenți, formând o viitură puternică. Costi Gogu este numele celui care a postat filmarea.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis astăzi, două alerte, cod galben de viituri rapide și inundații pe râurile mici din bazinele hidrografice: Râmnicul Sărat – bazin superior și pe afluenții Buzăului aferenți sectorului amonte S.H. Măgura, Slănic – bazin superior. Atenționările hidrologice pentru fenomene imediate sunt valabile pentru ziua de luni, 24 iulie în intervalele orare 12:55 – 22:00.

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Râmnicul Sărat – bazin superior, Putna – afluenții aferenți sectorului amonte S.H. Colacu, Sușița – bazin superior, județele Buzău și Vrancea.

Posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pot avea loc și pe afluenții Buzăului aferenți sectorului amonte S.H. Măgura, Slănic – bazin superior, județele Brașov, Covasna și Buzău, anunță INHGA.

Fii Reporter