duminică, 25 februarie, 2024

VIDEO Moment istoric la Vadu Pașii: muncitorii pot circula peste noul pod, după finalizarea căii de rulare

VIDEO Moment istoric la Vadu Pașii: muncitorii pot circula peste noul pod, după finalizarea căii de rulare

Facebook
Twitter
Email

Calea de rulare a noului pod de la Vadu Pașii a fost finalizată în întregime, de către societatea, angrenată în construcția noului pasaj peste râul Buzău. Din această săptămână se poate vorbi de un moment istoric, noul pod, putând fi traversat de către muncitori, de la un capăt la celălalt.

De săptămâna viitoare, constructorul va înceape și lucrările de izolare la structura terasamentului de beton, ultima etapă înaintea asfaltării.

Potrivit unor surse , constructorul noului obiectiv de peste râul Buzău, Integral S.A., plănuiește asfaltarea noului drum, la finele lunii mai, urmând ca din iunie , podul să devină complet operațional.

În acest moment , lucrările.la noul pod de la Vadu Pașiu , sunt finalizate în proporție de peate 95 la sută, urmând ca izolarea căii de rulare, să se facă după o procedură standard, care va dura aproape 30 de zile.

Termenul de finalizare a noului pod, a fost prelungit, din cauza viiturilor puternice din luna mai 2019, care au măturat tone de fier beton și au deteriorat mai multe cofraje realizate special pentru turnarea structurii de susținere a podului.

Noul pod de la Vadu Pașii este construit cu bani de la Consiliul Județean Buzău și Ministerul Dezvoltării, investiția ridicându-se la peste 26 de milioane de lei.

Lucrarea este executată de un consorțiu care a angajat forță de muncă din Buzău.

Din acestă vară noul pod construit între Buzău și Vadu Pașii va deveni o alternativă viabilă la traversarea râului Buzău pentru mașinile care circulă dinspre București către Moldova.

 

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.