joi, 29 februarie, 2024

VIDEO Miting al părinților din Buzău, pentru eliminarea măștilor și cuștilor de plexiglas din școli

VIDEO Miting al părinților din Buzău, pentru eliminarea măștilor și cuștilor de plexiglas din școli

Facebook
Twitter
Email

Peste 200 de buzoieni au protestat luni după-amiază față de autoritățile care au decis ca masca de protecție să fie obligatorie în școli. Manifestația a fost inițiată de grupul „Mămici din Buzău”, ai cărui membri militează pentru dreptul ca micuții să se poată juca în voie.

Mulți dintre cei prezenți la protest sunt părinți care refuză să își mai lase copiii la școală atâta vreme cât sunt obligați să poarte mască și să fie „izolați” în „cuști de plexiglas”.

Protestatarii militează pentru dreptul ca cei mici să se poată juca în voie. Niciunul nu purta mască de protecție. După ora 19.00, cei peste 200 de participanți, adulți și copii, au plecat în marș pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, până la Prefectura Buzău.

„Ne-am adunat astăzi aici pentru a manifesta împotriva măsurilor de igienă și protecție din <școlile de corecție>, așa cum le numesc eu. Copiii noștri vreau să aibă parte de o școală normală, nu de o pușcărie așa cum se întâmplă, nu de măști care sunt neconforme în proporție de 80%. Există studii făcute în acest sens făcute de Asociația Pro Consumatori și ANPC”, a declarat Elena Grapă, inițiatoarea protestului.

Aceasta administrează grupul Mămici din Buzău, cu 10.600 de membri. Elena Grapă spune că ar fi normal să existe o distanțare, ”deși conform studiilor nu există decese la copii și sunt foarte puține cazuri raportate”. Ar fi normal să se păstreze distanța, dar fără măști și fără cuștile de plexiglas”, a mai precizat Elena Grapă.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.