vineri, 19 iulie, 2024

VIDEO Minune în comuna Săgeata după ce a început să curgă mir din două icoane. Sute de credincșioși au luat cu asalt casa unui sătean

VIDEO Minune în comuna Săgeata după ce a început să curgă mir din două icoane. Sute de credincșioși au luat cu asalt casa unui sătean

Facebook
Twitter
Email

Gospodăria unui sătean din comuna Săgeata, satul Dâmbroca, a ajuns loc de pelerinaj pentru numeroși credincioși, după ce s-a dus vestea că dintr-o icoană a Sfintei Parascheva a început să curgă mir. La căteva zile după apariția fenomenului inexplicabil, pe o altă icoană cu reprezentarea Maicii Domnului, din aceeași locuință, ar fi început să se formeze broboane de mir.

Vestea s-a răspândit cu repeziciune pe rețelele de socializare și în câteva zile locuința familiei din Dâmbroca a fost luată cu asalt de credincioși și de persoane care suferă de diverse afecțiuni.

Potrivit martorilor, prima minune s-ar fi petrecut joia trecută, chiar de Întâmpinearea Domnului. Localnicii și credincioșii care au văzut fenomenul sunt convinși că au asistat la o adevărată minune.

”Sunt foarte mulți oameni care au văzut minunea în doar câteva zile și nu este o glumă ci ceva care depășește imaginația și orice explicație. Broboanele care se preling pe icoane sunt uleioase și au miros de mir. Este un fenomen ciudat pentru toți cei care l-au văzut”, mărturisește Mihai N., un bărbat care a avut ocazia să vadă cele două icoane.

Potrivit localnicilor, bărbatul din Dâmbroca în casa căruia se produce fenomenul ar fi scăpat miraculos dintr-o boală incurabilă, în urmă cu cinci ani, deși doctorii nu-i mai dădeau nicio șansă de supraviețuire.

După ce s-a vindecat complet, bărbatul, care inițial nu se considera deloc a fi evlavios, a devenit brusc extrem de credincios, acum mergând periodic la biserică și devenind un exemplu pentru toată comunitatea din zonă.

“Mulți vin din curiozitate însă alții care suferă de diverse afecțiuni speră să se vindece cu acest mir colectat de la icoane. Cert este că oamenii în casa cărora se întâmplă minunea abia mai fac față vizitatorilor care devin pe zi ce trece mai mulți”, spune Luminița, o femeie din satul Dâmbroca.

Localnicii mai spun că fețele bisericești din județul Buzău ar ști despre fenomenul misterios care se petrece în gospodăria din satul Dâmbroca, însă deocamdată nu există vreo reacție oficială la cele petrecute aici.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.