VIDEO Ministrul Petre Daea, în vizită la Buzău. A deschis târgul tradițional ” Toamna Buzoiană”

Ministrul Petre Daea i-a vizitat din nou pe fermierii buzoieni la inaugurarea târgului tradițional, Toamna Buzoiană ediția septembrie 2019.

După discursul oficial de deschidere, la care au participat Viceprimarul Ionuț Apostu, Președintele Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu, și deputații Radu Sebastian și Dănuț Păle, Petre Daea și-a făcut periplul printre producători tradiționali.

Și în acest an Ministrul Daea și-a achiziționat gemuri, băuturi naturale, mere dar și diverse sortimente miere de albine, insistând să plătească producătorilor pentru fiecare produs ales.” Înainte de ajunge aici am vizitat locul unde va fi deschisă banca de gene. De câte ori vin la Buzău am sentimentul implicării totale în acest domeniu sensibil al.agriculturii.și mai ales în legumicultură. Este un domeniu foarte important pentru agricultura României și nu întâmplător a fost ales Buzăul pentru a găzdui banca de gene pentru că aici a fost înfințată prima stațiune de cercetare din țară.” a declarat Ministrul Petre Daea.

Petre Daea a venit și cu alte vești bune pentru buzoieni.

El a adus și ordinul de ministru privind structura organizatorică a Băncii de Gene, pe care i l-a înmânat Academicianului Costel Vânătoru.

Cercetătorul buzoian, cel care a venit cu ideea înființării băncii de gene pentru 10 mii de soiuri de plante, a fost desemnat drept director al noii instituții înființate prin hotărâre de guvern.”Este o oportunitate extraordinară pentru țara noastră înființarea băncii de gene la Buzău.Vom prezerva și înregistra soiuri tradiționale de o mare valoare care au ajuns să fie preluate de străini care și-au dat seama de calitățile acestor semințe pe care noi le-am uitat. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care și-au adus contribuția pentru ca acest proiect să devină operațional” a declarat Costel Vânătoru în cadrul festivităților de deschidere.

Timp de cinci zile, buzoienii sunt invitați să viziteze acest târg şi să participe în fiecare seară, începând cu ora 17.30, la programul artistic organizat cu participarea a numeroşi artişti de muzică populară buzoieni şi de renume naţional.

Programul zilnic de funcţionare al târgului 10.00 — 21.00.

70538335_2496777780552526_1139027006231412736_n

Fii Reporter